Carrizosa demana més agents de Policia local a Rubí

El president de Ciutadans al Parlament de Catalunya visita la ciutat per parlar sobre seguretat i apel·la a la "centralitat i moderació" del seu partit

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha visitat aquest dilluns al matí alguns comerços de la zona del Mercat de Rubí. Carrizosa ha manifestat que Roberto Martín, al capdavant del grup municipal, li ha ensenyat gràfics i dades extretes del Consell General del Poder Judicial de 2020 i 2021, que mostren l'augment de la delinqüència a Rubí i ha parlat amb alguns comerciants que li han constatat que tenen aquesta mateixa impresió. 

En aquest sentit, Carrizosa s'ha referit a la mort del comerciant d'origen pakistanès a la plaça Onze de Setembre després d'intentar-li robar una ampolla de rom. "Hem parlat amb les persones que ara estan al capdavant de la botiga i creuen que aquest tipus de delictes tan greus haurien de tenir una resposta més contundent per part de l'Estat". 

Segons ha explicat Carrizosa, el seu partit ha demanat reiteradament a l'Ajuntament "que ampliï les places de policia local a Rubí, això dona molta més tranquil·litat als comerciants i a la gent dels barris. No és difícil fer-ho. Ara s'han convocat 12 places de Policia local però estem molt lluny de les ràtios, tenim uns 70 agents per a una població de 80.000 habitants, quan la mitjana que necessita una ciutat com Rubí segons els estàndards europeus són 110 policies". 

El portaveu de Ciutadans també considera que hi ha pocs Mossos d'Esquadra, "un factor de primer ordre per a la tranquil·litat de la ciutadania", i per això també han insistit a la Generalitat en l'ampliació del cos de policia en els últims anys. "També hem demanat en el Congrés que s'acabi amb els delictes multireincidents, de forma que siguin sancionats amb més rigor aquells delinqüents que repeteixen i viuen del delicte".

Carrizosa ha destacat la "centralitat i moderació" del seu partit i ha afegit que "és important que els partits conservadors, socialdemòcrates i liberals com nosaltres hem de donar solucions a la població i als comerciants perquè sinó arriben els populistes i la dreta fent política amb la desgràcia de moltes persones i la por de la gent (...) prometent que arreglaran coses que hauríem de fer els partits centrals perquè la seguretat és el més progressista que hi ha". 

Preguntat per les eleccions municipals de l'any vinent, Carrizosa s'ha mostrat convençut que el seu homòleg municipal, Roberto Martín, "competirà" amb els socialistes, "que porten molts anys apoltronats", i ha assegurat que Ciutadans és "la veritable alternativa al PSC a Rubí". 

Per últim, Roberto Martín no ha volgut confirmar si serà el candidat del partit a les pròximes eleccions municipals i ha dit que ara és més important parlar d'un projecte conjunt i "posar l'accent en les necessitats dels veïns i veïnes". 

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.