Ciutadans Rubí demanarà que l'Ajuntament promogui el desallotjament d'ocupacions conflictives

La formació creu que el consistori ha de crear un espai específic d'atenció o mediació "antiocupació" i tenir una unitat de la Policia local especialitzada en aquest àmbit

Ciutadans Rubí demanarà que l'Ajuntament promogui el desallotjament d'ocupacions conflictives i adopti mesures contra aquesta situació en el ple municipal de febrer.

La formació municipal considera que les ocupacions d'aquesta mena afecten, no solament al propietari de l'immoble, sinó també a la resta de veïns de l'edifici. En aquest sentit, els taronges recorden que el passat 8 de febrer es va aprovar en el Parlament de Catalunya, a proposició de Junts per Catalunya, i amb els vots a favor d'ERC, PSC i Ciutadans, i els vots en contra de la CUP i els comuns, una llei que faculta els ajuntaments per actuar en desallotjaments conflictius si el propietari no ho fa. 

Per al partit, la normativa actual contra les ocupacions il·legals "és un fracàs" i considera que cal la reforma de la legislació "per defensar la propietat privada, garantir la convivència i la seguretat" facultant a les comunitats de propietaris, en cas que el propietari no faci res, perquè sigui l'Ajuntament qui emprengui accions judicials per al "desallotjament immediat" de l'immoble. 

En aquest sentit, a la moció de la pròxima sessió plenària de Rubí, Ciutadans demanarà, tan aviat com entri en vigor, aplicar la nova llei d'adopció de mesures urgents per l'ocupació il·legal d'habitatges amb alteració de la convivència veïnal i que el consistori habiliti un espai d'atenció o mediació "antiocupació". També reclamaran que la Policia local disposi d'una una unitat especial "per a la prevenció, control i seguiment de la situació en els immobles ocupats o susceptibles de ser-ho".

Finalment, reclamaran que l'Ajuntament continuï realitzant les actuacions pertinents per recuperar "d'ofici" aquells immobles ocupats que són de la seva propietat. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.