Ciutadans sol·licitarà actuacions urgents per acabar amb les plagues de rates i paneroles a Rubí

La formació municipal assegura que la situació s'ha agreujat aquest estiu i ho atribueix a la falta de neteja i conservació de parcs i carrers

El grup municipal de Ciutadans sol·licitarà en el pròxim ple municipal, a través d'una moció, la posada en marxa d'una campanya per a "l'erradicació urgent de les plagues de rates i paneroles a Rubí".

Així ho ha anunciat a través d'un comunicat de premsa, on assegura que la situació s'ha vist agreujada aquest estiu pel "molt deficient" estat de conservació i neteja d'alguns carrers, jardins o parcs infantils.

Segons la formació que representa Roberto Martín, hi ha moltes denúncies veïnals per la presència de rosegadors i insectes. "S'han vist plagues de rates en molts punts de la ciutat, des del 25 de Setembre, passant per Ca n'Oriol, el Pinar, el sector Rubí 128 i Can Fatjó, i plagues de paneroles en el centre, el barri de Sant Jordi Parc, la Plana de Can Bertran, el 25 de Setembre o en les nostres urbanitzacions".

Per a la formació, el problema no és l'existència d'aquests éssers vius, sinó la seva proliferació, que causen malestar i són un problema potencial de salut pública.

Pel que fa a les rates, ho atribueixen a la brutícia, l'incivisme i el tractament inadequat de les escombraries, la falta de manteniment de zones verdes, el mal estat dels carrers o l'augment de les temperatures.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.