Com i quins rubinencs de la Unió Europea o de països amb conveni de reciprocitat poden votar?

Aquests són el requisits i tràmits per poder votar en les pròximes eleccions municipals

Els ciutadans de la Unió Europea que viuen a a l’Estat Espanyol i les persones procedents de països que hagin signat amb Espanya un acord de reciprocitat de vot podran votar a les eleccions municipals per escollir l'alcalde de Rubí que se celebraran el 28 de maig de 2023. Per exercir aquest dret a vot però, és imprescindible estar inscrit al cens electoral.

El termini per sol·licitar aquesta inscripció finalitza el 30 de gener de 2023 per a persones de la UE (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, República Eslovaca, República Txeca, Romania, Suècia i Xipre) i el 15 de gener de 2023 per a persones procedents d’un dels països amb conveni de reciprocitat (Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Regne Unit, Trinidad i Tobago, Xile). En tots dos casos, cal que la persona sol·licitant tingui 18 anys o més i estigui inscrita al Padró municipal d’habitants.

En el cas de les persones de països amb conveni de reciprocitat, a més de ser majors d’edat i estar inscrites al padró, cal que hagin residit legalment al territori espanyol el temps exigit en l'acord amb el seu país d’origen: 3 anys el dia de la votació en el cas de Noruega, 3 anys en el moment de fer la sol·licitud per als nacionals del Regne Unit i 5 anys en el moment de fer la sol·licitud per a la resta. En el cas que no es pugui deduir el temps de residència requerit a la targeta d’identitat d’estranger, s’haurà de sol·licitar un certificat de residència a la comissaria de la Policia Nacional. Per poder votar, aquestes persones han de sol·licitar la inscripció al cens electoral encara que ja hagin participat anteriorment en algun procés electoral.

La declaració formal d’intenció de vot, tant per a les eleccions municipals com per a les del Parlament Europeu, es pot realitzar personalment a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) o bé adreçant-se a l’Oficina del Cens Electoral, per Internet o correu postal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.