En Comú Podem aposta per l'educació inclusiva i la formació professional

La formació busca superar els reptes de la segregació i l'abandonament escolar

ECP ha realitzat un punt informatiu centrat en l'educació i la formació professional davant del Rubí Forma,. Amb l'objectiu de millorar les oportunitats laborals i el desenvolupament personal dels seus ciutadans, s'ha destacat la importància de l'educació inclusiva i la necessitat d'abordar els reptes de la segregació escolar i l'abandonament dels estudis.

Segons la formació morada, les estadístiques demostren que la població amb estudis superiors és lleugerament inferior a la mitjana de la comarca. Tot i no ser una dada alarmant, aquesta situació limita les possibilitats professionals i la capacitat de triar l'àmbit en què es vol treballar.

Per superar aquests reptes, ECP considera crucial treballar de manera comunitària. Tot i que creuen que les escoles i instituts de la ciutat ja fan esforços per evitar la segregació i l'abandonament escolar, calen mesures complementàries que involucrin les institucions i acompanyin els centres educatius. En aquest sentit, la xarxa de centres cívics emergeix com un element fonamental per generar comunitat entre els joves i proporcionar recursos que evitin l'abandonament escolar, com programes de mentoria, espais d'estudi i activitats de vinculació intergeneracional.

D'altra banda, es destaca la necessitat de fomentar la formació professional en sectors industrials. Actualment, a Rubí, la formació en àmbits com la indústria química i altres àrees transformadores és insuficient. La demanda de professionals en aquests camps és evident, amb empreses de la ciutat assenyalant la manca de tècnics especialitzats en noves tecnologies i digitalització de processos. Per això, ECP creu que és essencial oferir programes de formació en aquests àmbits, com els relacionats amb l'eficiència energètica i la transició ecològica, que ajudin a reforçar el potencial industrial de Rubí.

ECP ha assenyalat la importància d'abordar la bretxa de gènere en l'elecció de carreres tècniques. Tot i que les dones a Rubí tenen una major titulació en formació superior que els homes, hi ha un biaix cap a les carreres més humanístiques i socials. Per superar aquesta desafecció, ECP vol promoure programes que ofereixen referents femenins en el món científic i tècnic des de les primeres etapes educatives. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.