El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional es renova per encarar el nou mandat

La voluntat és continuar destinant el 0,7% dels ingressos municipals a polítiques de cooperació

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional s'ha constituït aquest dimecres amb la intenció d'encarar els reptes que es plantegen durant l'actual mandat. L'Ajuntament i el Consell han refermat la voluntat de continuar destinant el 0,7% dels ingressos municipals a polítiques de cooperació.

L'acció en aquest àmbit es divideix en dues línies d'actuació: la cooperació internacional i el foment de l'Educació per la Ciutadania Global. Pel que fa a l'ajuda internacional, s'oferirà suport tècnic i es fomentarà l'intercanvi amb els campaments de refugiats sahrauís per impulsar l'escola d'Art Sahrauí, La intenció és implicar en aquest procés l'edRa i enfortir la vinculació amb la Daira de Guelta, població agermanada amb Rubí.

També s'ha incrementat fins a 16.000 euros la partida per afrontar els reptes globals actuals. Per exemple, 10.000 euros d'aquests seran destinats a la població de Gaza, a Palestina. A més, enguany, es posarà en marxa una línia de col·laboració per fomentar polítiques d'igualtat al Marroc.

El segon àmbit d'actuació té previst aprovar el Pla d'Educació per a la Ciutadania Global de Rubí. En aquesta línia, es duran a terme un seguit d'accions emmarcades en el dia internacional de les Persones Refugiades i dels Drets Humans i Persones Migrants així com en propostes de ciutat com la Color Week, la Setmana de la Terra o bé la programació de Nadal. Finalment, continuaran els tallers als centres educatius, posant especial atenció en el Dia Escolar de la Pau i No Violència i els Projectes d'Aprenentatge i Servei.

El Consell està format pels partits polítics amb presència al ple i nou entitats de Rubí: L'Associació Catalana d'Enginyeria sense fronteres, l'Associació Catalana Senegalesa per a la Cooperació, l'Associació Cultural Senegambia Kambeng de Catalunya, l'Associació Fedde Kawral Aynabe Tamba, la Comissió Catalana d'Acció Pel Refugi, Grup Eirene, Creart, Rubí Solidari, Fundació Sonrisas de Bombay, la Fundació Vicente Ferrer i la Sala Neus Català.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.