Corbera li demana a l'alcaldessa per carta que es "repensi" el seu nomenament a la Diputació

L'alcaldessa qualifica la missiva d'"agosarada" i li retreu al cap de l'oposició la seva no presència en dos actes de ciutat

Durant el ple municipal del passat mes de setembre de la Diputació de Barcelona, es va donar a conèixer la renúncia del diputat socialista Alfredo Vega, i el seu possible relleu per part l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez. 

Aquest mateix dimecres, ERC Rubí ha fet pública la carta que li ha adreçat el seu portaveu, Xavier Corbera, a l'alcaldessa de la ciutat i on li demana que es "repensi" acceptar el seu nomenament, ja que aquesta nova responsabilitat "segur que li demanarà temps, atenció i un esforç personal si es vol fer una bona feina com a diputada".

En el cas d'Alfredo Vega, exalcalde de Terrassa i actual primer secretari del PSC de Terrassa i portaveu del Partit Socialista a l’Ajuntament, va entrar dins del govern de la Diputació, encapçalat per Núria Marín, en el 2019, com a president d’Educació, Esports i Joventut.

Fonts de la Diputació de Barcelona explicaven que el tràmit del nou nomenament ha de passar prèviament per la Junta Electoral Central i comptar amb l'acceptació, en aquest cas, de l'alcaldessa de Rubí, la qual cosa a hores d'ara encara no s'ha anunciat oficialment. A més, també s'hauria de confirmar si també s'encarregaria del mateix o un altre àmbit. 

Segons el republicà Xavier Corbera, "Rubí es mereix un alcaldessa que es dediqui amb cor i ànima a la ciutat (...) per resoldre els problemes que els darrers anys han anat augmentant a Rubí com l’incivisme, la inseguretat, la mobilitat, el manteniment de l’espai públic i un llarg etcètera". Corbera també pregunta en la mateixa missiva si la decisió de l'alcaldessa és compartida amb els seus socis de govern.

Preguntada per aquesta qüestió durant la presentació dels pressupostos per al 2022, l'alcaldessa de Rubí ha titllat la carta d'"agosarada" i ha retret al cap de l'oposició municipal que es dediqui a escriure cartes en comptes d'assistir a altres trobades importants per a la ciutat, com la junta local sobre seguretat o a l'acte de diumenge passat, on es va retre homenatge als 195 rubinencs morts a causa de la Covid-19

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.