Una delegació d'alcaldes d'Hondures visita Rubí

L'habitatge i les ajudes del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament van ser els temes centrals de la trobada organitzada per Rubí Solidari

El passat divendres, l'entitat Rubí Solidari va rebre una delegació d'alcaldes de les ciutats d'Arada, Macuelizo, San Luis, acompanyats del governador del departament de Santa Bàrbara, el secretari d'Estat de l'Institut Nacional de Jubilats i Pensionistes, i una representant de l'Associació de Municipis d'Hondures.

Primer es va mantenir una reunió amb l'entitat rubinenca, que ha col·laborat econòmicament amb una marxa d'immigrants hondurenys als EUA. Després, van trobar-se amb les regidores d'Habitatge i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Rubí, Ànnia García i Elena Montesinos.

Segons Rubí Solidari, l'habitatge era un dels objectius del viatge, ja que diversos municipis i altres del departament de Santa Bàrbara estan en un projecte per la construcció de 5.000 domicilis.

En aquest sentit, un dels grans dèficits d'aquest país de Llatinoamèrica és la immigració, donat que molts ciutadans marxen cap als EUA i Espanya per la manca d'unes condicions de vida dignes. Santa Bàrbara és una zona de producció cafetera i es troben sense personal per fer la collita del cafè a causa de la forta immigració.

Després de l'entrevista amb les regidores del consistori, es va arribar "a un principi d'acord" per intentar ajudar aquests municipis hondurenys a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

El primer tinent d'alcaldia, Moisés Rodríguez, també va rebre les autoritats d'Hondures, ja que l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, no va poder estar present per motius mèdics.

Nahun García, un ciutadà hondureny que viu a la ciutat, i les gestions de Rubí Solidari, han fet possible aquesta reunió d'autoritats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.