La Diputació de Barcelona aprova la seva organització per al mandat 2023-2027

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, es converteix en la diputada delegada d'Habitatge

La Diputació de Barcelona (DIBA) va aprovar el dimecres 26 de juliol la seva nova organització per al mandat de 2023-2027. La institució supramunicipal, presidida per l'alcaldessa de Sant Boi del Llobregat, Lluïsa Moret, comptarà amb 14 àrees i 7 vicepresidències. El govern estarà format pel PSC-CP, ERC-AM, En Comú Podem i alguns diputats de Junts, que han anat en contra del que ha dit el seu partit.

Les vicepresidències s'han repartit de la primera a la setena en aquest ordre: Marta Farrés (PSC-CP),Dionís Guiteras (ERC-AM), Candela López (ECP-C), Marc Castells (Junts per Igualada), Eva Baró (ERC-AM), Maria Eugènia Gay (PSC-CP), i Josep Triadó (Junts).

Per altra banda, les àrees s'han repartit entre els diferents partits que conformen el govern. El PSC-CP, es porta l'àrea de Presidència, que estarà encapçalada per la presidenta de la DIBA i l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón. A més, els socialistes sumen la de Serveis Generals i Transició Digital; la de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat; i la d'Urbanisme, Habitatge i Regeneració Urbana, encapçalada per Carles Ruiz i l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, com a diputada delegada d'Habitatge. A totes aquestes, el PSC també presidirà les àrees d'Esports i Activitat Física, la de Desenvolupament Econòmic i Turisme, i la d'Espais Naturals i Infraestructura Verda. En total presideixen 7 àrees.

Esquerra Republicana de Catalunya estarà al capdavant de 4 àrees: la de Bon Govern, Transparència i Participació; la d'Educació; la de Feminismes i Igualtat; i de Comerç, Consum i Salut Pública. Per altra banda, En Comú Podem-Confluència, presidirà l'àrea de Cultura i la d'Acció Climàtica i Transició Energètica. Els diputats de Junts / Impulsem Penedès, s'encarregaran de l'àmbit d'Infraestructures i Territori.

Aquest mandat ha començat amb el recent anunci d'ERC-AM d'entrar al govern de la Diputació de Barcelona i el suport de Tot per Terrassa a l'equip de Lluïsa Moret.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.