ECP demana reduir el nombre d'assessors i una baixada del sou de l'alcaldessa

La formació també vol que es blindin alguns dels projectes aprovats el mandat passat

Aquest dimarts, el grup municipal d'En Comú Podem ha reunit a la premsa per explicar les seves propostes i demandes perquè el PSC compti amb el seu vot a favor en l'aprovació del cartipàs, uns temes que expliquen que ja han fet arribar a l'alcaldessa i el seu equip de govern.

D'una banda, pel que fa a les actuacions pròpiament del cartipàs, demanen una reducció important i "amb un tarannà simbòlic" del sou de l'alcaldessa. Una rebaixa aproximada del 5,5% que deixaria la retribució econòmica de la primera edil en 70.000€ bruts anual. També volen reduir els assessors de govern de 4 a 3 i amb uns "perfils molt concrets i on la seva presència estigui molt justificada", ha declarat Andrés Medrano, portaveu de la formació. Medrano també ha destacat que no estan d'acord amb que hi hagi una diferència de sou entre els regidors que siguin tinents d'alcalde i els que no.

D'altra banda, han demanat que es blindin els projectes que van iniciar durant el mandat anterior i que tenen l'aprovació del Ple, però que encara no compten amb dotació econòmica. Aquest és el cas de la construcció del centre per a animals perduts, la construcció de pisos socials a Sant Jordi Parc, el cofinançament per a la rehabilitació energètica de dos blocs de pisos protegits, l'ampliació dels horts urbans de Can Sant Joan, la millora de la deixalleria municipal de Cova Solera, i la nova gatera municipal. Per a tot això, també inclouen entre les seves demandes que s'estableixi algun mecanisme de seguiment d'aquests projectes.

A més, els comuns volen que s'iniciï el procés d'internalització de les treballadores de les escoles bressol La Lluna i Sol Solet, que es faci una partida de pressupostos dedicada al manteniment preventiu dels centres de primària amb una dotació mínima de 100.000€, i que es garanteixi el servei de memòria democràtica. Així doncs, i per encarar aquests pròxims quatre anys, la número dos d'ECP, Ànnia Garcia, ha remarcat que "la nostra principal preocupació és que a Rubí es facin polítiques d'esquerres".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.