ECP demanarà que l'Estat reconegui oficialment Rubí com a zona de mercat tensionat

També portaran al Ple d'octubre una declaració de cessament dels atacs armats a Palestina

En Comú Podem ha explicat en roda de premsa les dues mocions que portaran al ple del dijous vinent. Des del partit demanaran que l'Estat consideri Rubí de forma oficial com a un dels municipis declarats com a zona de mercat residencial tensionat per tal que es pugui aplicar la limitació de la pujada del lloguer establert a la llei espanyola d'habitatge. També faran arribar una declaració perquè l'Ajuntament es posicioni en contra dels atacs armats a Palestina.

Ja fa uns mesos que la Generalitat de Catalunya va publicar un decret amb uns 140 municipis declarats com a zona de mercat residencial tensionat, on es trobava Rubí. Ara, el que demanen des d'En Comú Podem és que el govern estatal refermi aquesta llista i articuli els mecanismes necessaris perquè comenci a aplicar-se la regulació dels preus del lloguer.

Més info: Rubí podrà limitar el preu del lloguer d’habitatge com a zona de mercat tensionada

Abans d'aquesta llei, a Catalunya ja s'havia començat a aplicar la regulació del lloguer mitjançant uns decrets que establien un índex de referència per a cada població, però aquests decrets es van declarar inconstitucionals en algunes de les seves parts perquè s'entenia que no era competència de les comunitats autònomes aplicar aquest tipus de mesures. "Ara amb aquesta llei estatal estem dintre de les competències, per tant, és possible regular els preus del lloguer, en un context molt necessari en el que en els últims 20 anys la mitjana dels preus del lloguer ha crescut 3 vegades més que la mitjana dels sous de la ciutadania", explicava Ànnia Garcia, regidora d'ECP.

El grup municipal també portarà al ple una declaració de cessament dels atacs armats a Palestina. La intenció és que sigui una declaració institucional i, per tant, que sigui l'Ajuntament de Rubí qui doni suport. La declaració s'està negociant amb altres partits d'esquerra, ha aclarat Andrés Medrano, regidor d'En Comú Podem.
"Creiem que és importantíssim que els municipis es posicionin en aquesta qüestió. La manifestació multitudinària que va tenir lloc aquest passat dissabte a Barcelona ja ha deixat veure que la població està molt posicionada." Afegia l'Ànnia Garcia.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.