ECP demanarà al ple un sistema de beques per garantir l'accés universal a les extraescolars

També presentaran una moció conjunta amb ERC i AUP en solidaritat amb el poble palestí

En Comú Podem presentarà al ple de febrer una moció en la qual demanen la creació d'un sistema de beques per garantir l'accés a les extraescolars de tots els infants i joves de Rubí, més enllà dels mecanismes que pugui posar en marxa la Generalitat com a òrgan competent. La segona és una moció conjunta amb ERC i AUP en solidaritat amb el poble palestí.

Pel que fa a les beques, l'Ànnia Garcia, regidora d'ECP, ha parlat de l'estudi de l'aliança 360, de la qual forma part Rubí, que fa referència a la situació de les extraescolars a Catalunya. Aquest informe mostra que l'accés a les extraescolars està molt condicionat per la situació socioeconòmica de les famílies, sent així que el 92% dels infants i joves que provenen de nuclis amb situacions econòmiques bones participen en activitats fora de l'horari escolar habitual. Aquesta xifra es redueix fins al 66% en les famílies amb un nivell econòmic més baix. "L'educació en el temps de lleure és fonamental pel coneixement i per la integració i socialització d'infants i joves", ha afegit Garcia.

Per això, demanen una diagnosi sobre la situació de les extraescolars a la ciutat, i que l'Ajuntament de Rubí posi diners per crear una línia de beques que garanteixi aquest accés universal a les extraescolars, independentment de les accions que pugui prendre la Generalitat com a òrgan competent.

Pel que fa a la moció de Palestina, Andrés Merano, portaveu del grup, ha explicat que la proposta conjunta amb ERC i AUP vol anar més enllà de la solidaritat i fa una demanda a les administracions pròpies de Catalunya, però especialment de l'Estat, perquè en les seves polítiques, posicionaments i actes, siguin "coherents amb aquest discurs de solidaritat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.