ECP demanarà que Rubí s'adhereixi a la iniciativa que vol destinar un 6% del PIB a l'educació

També han presentat una moció conjunta amb la resta de forces d'esquerres amb motiu del 25N

El dijous 23 tindrà lloc el ple municipal del mes de novembre. En aquesta sessió es portaran a debat els pressupostos per al 2024 i també les mocions presentades pels partits. En aquest cas, En Comú Podem presenta un text conjunt amb PSC, ERC i AUP amb motiu del 25N, i un altre on demanen a l'Ajuntament que s'adhereixi a la iniciativa legislativa popular volem6percent. Aquesta reclamació pretén que la Generalitat destini com a mínim un 6% del PIB a l'educació.

Des del grup municipal expliquen que el dret a l'educació com a dret fonamental és un dret prestacional públic, en conseqüència, l'educació és un bé que ha de ser finançat des dels poders públics de manera que garanteixin els recursos suficients per a un sistema educatiu orientat a la qualitat, l'equitat i la inclusió.

En aquest sentit, Ànnia Garcia, regidora d'ECP, ha dit que a Rubí hi ha molts exemples d'aquesta falta d'inversió, com són les obres d'ampliació de l'Escola d'Educació Especial de Ca n'Oriol, la construcció de l'edifici de l'Escola del Bosc, o la falta de millores en les condicions de les vetlladores, entre d'altres.

Per tant, afirmen que és necessari garantir el finançament del sistema educatiu català fent efectiu el compromís de despesa en educació d'un mínim d'un 6% del PIB de Catalunya, i insten a l'Ajuntament de Rubí a adherir-se a la iniciativa així com traslladar al Govern de la Generalitat aquestes necessitats i també a les entitats del món educatiu.

Amb motiu del 25N, els comuns porten una moció a la qual també s'han afegit PSC, ERC i AUP per tal de reivindicar i posar eines perquè la violència vers la dona desaparegui. En aquest text s'inclou la proposta de creació d'una xarxa de punts liles que ja havia presentat l'AUP, però també hi ha altres idees com la continuïtat i ampliació de la comissió de coeducació o garantir la formació especialitzada en perspectiva de gènere, entre d'altres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.