El PP de Rubí reclama més ajudes al petit comerciant i ampliar les places d'aparcament

Consideren l'aparcament de l'Escardívol insuficient per a una població de 70.000 habitants i proposen cobrir una part de la riera

 

El candidat a l'alcaldia del PP de Rubí, Juan José Giner, ha declarat avui davant els mitjans locals que "Rubí ha tingut grans projectes de superfícies comercials però els governs d'esquerres sempre s'han negat" quan això també podria afavorir al petit comerciant, segons el regidor.

 

Giner ha afirmat que des del seu partit proposen cobrir una part de la riera per crear més places d'aparcament, a fi que les persones que viuen a les urbanitzacions perifèriques de Rubí puguin accedir al centre i aparcar amb major comoditat. "L'Escardívol és insuficient per a una població de 70.000 habitants", ha afegit Giner.

 

Segons el regidor del PP de Rubí, això evitarà que "moltes persones que viuen a les urbanitzacions, i donada la falta d'aparcament públic que hi ha a hores d'ara al centre, marxi a altres centres comercials com el de Terrassa".

 

En aquest sentit, i per pal·liar el dèficit d'aparcament a Rubí momentàniament, el partit de Giner proposa crear trams horaris  de 45 minuts o una hora gratuïts als pàrquings del Regina Carmeli o de la Plaça 11 de Setembre perquè la ciutadania pugui comprar al centre o fer altres gestions durant aquest temps.

 

Giner ha afirmat que molts comerços no es volen adherir a la targeta Rubí Comerç pel seu cost ni confien en aquest sistema. També considera que cal ampliar les zones d'estacionament per a càrrega i descàrrega a causa del col·lapse actual al pàrquing de l'Escardívol.

 

Tanmateix, Giner ha anunciat en el seu programa electoral "una rebaixa del 50% de l'IBI competència de l'Ajuntament en cas que el propi autònom tingui com a residència fiscal el seu habitatge, i d'un 30% en cas que el propietari tingui arrendat el local per a un negoci".

 

Segons Giner, aquesta ajuda a l'autònom, malgrat que afectaria directament a la recaptació de l'Ajuntament de Rubí, s'ho pot permetre perquè "´té els comptes relativament sanejats i pot rebaixar impostos".

 

Segons el regidor, una altra de les queixes majoritàries dels comerciants de Rubí és que se'ls hi cobri l'impost per obertura d'un comerç quan es fa en el mateix carrer i no es canvia el NIF o el domicili fiscal, i un enllumenat deficient als carrers principals que no atrau els consumidors.

Detall del cartell penjat per comerciants alertant de vandalisme a la Plaça Montserrat Roig
Detall del cartell penjat per comerciants alertant de vandalisme a la Plaça Montserrat Roig | Redacció

 

Per últim, Giner ha denunciat que a molts locals propers a la Plaça Montserrat Roig i Avinguda Estatut els hi han robat i reclama més presència policial.

 

Molts comerços de la zona han col·locat cartells alertant del vandalisme, per la qual cosa Giner considera que cal recuperar la figura de l'agent cívic nocturn (vegeu notícia).