En Comú Podem presentarà una moció per aconseguir una nova llei de barris

El grup municipal també presentarà una moció per a la transformació de la SAREB i una altra a favor del poble sahrauí

La formació municipal En Comú Podem Rubí presentarà tres mocions en el ple municipal d'aquest dijous. La primera d'elles és per instar a la Generalitat que elabori una Llei de millora urbana, social i ambiental de barris i viles (nova llei de barris), i acompanyar-la amb recursos del govern de la Unió Europea, de l’Estat i del govern de la Generalitat.

En el cas de Rubí, creuen que la pròpia ciutat és, en bona mesura, fruit de creixements sense planificació general, com la dels barris de Ca N’Oriol, Can Fatjó o bona part de les urbanitzacions o la de barris d’alta densitat com el de les Torres o el 25 de Setembre. Tot plegat
acompanyat per un parc d’habitatge envellit a d’altres barris.

D'altra banda, el partit municipal demanarà en el ple la modificació de l’objecte social de la SAREB per convertir aquesta societat en una eina pública per garantir el dret a l’habitatge amb una durada indefinida, i perquè el sòl urbanitzable que posseeix ho promoguin i tingui un
fi d’habitatge públic destinada a lloguer social i assequible.

Per últim, presentarà una moció, que entrarà previsiblement per urgència, per demanar al govern de l'Estat espanyol que rectifiqui de forma immediata el seu posicionament favorable a un pla d'autonomia del Sàhara Occidental, que és contrari als drets del poble sahrauí.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.