En Comú Podem de Rubí commemora el 50è aniversari de la mort de Salvador Allende

L'acte s'ha fet a la plaça que porta el seu nom a les 11:30h i hi ha hagut a prop d'una cinquantena d'assistents

En Comú Podem de Rubí ha commemorat l'11 de setembre de 2023, el 50è aniversari de la mort de l'expresident de Xile, Salvador Allende. L'acte s'ha fet a la plaça que porta el seu nom a les 11:30h i hi ha hagut a prop d'una cinquantena d'assistents que han escoltat els testimonis de persones que van viure els fets i van patir el cop d'estat d'Augusto Pinochet.

L'acte ha comptat amb la participació de la xilena de Valezka Feliu, que quan era una nena va viure com la dictadura s'implantava al seu país. Un dels textos que ha llegit, ha sigut recordant com Allende va arribar al Palau de la Moneda, quan va ser elegit com a president i com va ser la concentració de la societat de Xile per aclamar al nou mandatari. Feliu ha continuat amb els fets provocats pel cop d'estat on ha dit que va suposar un abans i un després per a la societat xilena.

La concentració també ha comptat amb el poema que ha llegit l'escriptor rubinenc, Manuel Álvarez, i amb la condemna dels fets de 1973, feta per Loly Llorente, on ha fet èmfasi en el fet que "hem de recordar per a no repetir. No ens cansarem de denunciar amb la veritat, totes les barbàries que es van cometre i es continuant cometent al nostre món. Només amb la memòria per a les noves generacions tractarem de reparar les injustícies viscudes per tantes persones que van donar la seva vida per la llibertat dels pobles".

El portaveu dels comuns al consistori, Andrés Medrano, ha donat un discurs per rememorar a Salvador Allende, i ha manifestat que cal no oblidar el que va succeir. Ha tancat l'acte amb unes de les frases que va dir l'expresident abans de morir: "aquestes són les meves últimes paraules, i tinc la certesa que el meu sacrifici no serà en va. Tinc la certesa, que almenys, hi haurà una lliçó moral que castigarà la felonia, la covardia i la traïció".

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.