En Comú Podem de Rubí troba complicat arribar a un acord d'ordenances i pressupost

Els comuns presenten quatre grans projectes per a la ciutat, entre ells, una nova biblioteca i la creació del Parc Central

En Comú Podem de Rubí troba complicat arribar a un acord d'ordenances i pressupost, de cara al Ple municipal extraordinari que se celebrarà aquest dimecres 11 d'octubre a les 17h. Els comuns continuen negociant amb el PSC per a arribar a un enteniment i surti endavant les ordenances i pressupostos. El grup municipal ha posat tres condicions als socialistes: la contenció en l'increment de la pressió fiscal; la priorització de despeses relacionades amb els drets de la ciutadania i l'entorn natural de la ciutat; i en últim lloc, la contenció de despeses no fonamentals.

Davant les mesures que proposa el consistori, entre elles pujar l'Impost de Béns Inmobles un 12%, els comuns no han trobat un consens i, respecte les altres ordenances, Andrés Medrano ha afirmat que: “en aquest escenari, cal ampliar l’horitzó i no podem justificar la necessitat d’uns ingressos aprovant unes ordenances fiscals sense aixecar la mirada. En primer lloc, considerant les necessitats i la justificació de les despeses de la proposta de pressupost i, en segon terme, integrar aquest possible consens en propostes de ciutat ambicioses".

A més, també vol que el govern municipal expressi el seu compromís amb quatre grans projectes que els comuns volen implantar a la ciutat: la nova biblioteca, un equipament residencial per a gent gran, la Xarxa de Centres Cívics i el Parc Central (aquest comprendria les zones de Pich Aguilera, l'Arborètum i el Vapor Nou). Segons l'edil, Ànnia Garcia, "nosaltres tenim clar com volem que sigui a la ciutat durant els pròxims anys, i quines són les prioritats per les quals treballem".

Per altra banda, En Comú Podem també ha parlat sobre els pressupostos i un possible acord amb l'equip d'Ana Maria Martínez. Han especificat que s'estan negociant de forma conjunta i, de moment, ja s'han assolit alguns compromisos, com les partides específiques i plurianuals. No obstant això, però s'ha arribat a un enteniment sobre la contenció de la despesa. El líder dels comuns, Medrano, ha afirmat que "hem demanat que es retallin partides relacionades amb els òrgans de govern, l'acció institucional o l'apartat de festes i fires. Partides que entenem es poden ajustar, reduint accions o dissenyant-les de forma més eficient, sense afectar els drets de la ciutadania i obtenint recursos per a programes més fonamentals".

Finalment, Medrano ha dit que "estem a dos dies de la votació d'Ordenances Fiscals, i queden moltes qüestions per tancar".

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.