ERC de Rubí anuncia que no aprovarà el cartipàs municipal si hi ha un augment de sous

Segons els republicans de Rubí, la proposta de cartipàs del PSC preveu un augment de sous de tot l'equip de govern

Els regidors d'ERC Rubí, amb el seu líder, Xavier Corbera, i Montse Soler, en el centre
Els regidors d'ERC Rubí, amb el seu líder, Xavier Corbera, i Montse Soler, en el centre | Redacció

 

Des d'Esquerra Republicana de Rubí han emès un comunicat on indiquen que un mes després de la constitució del nou Ple municipal, el govern socialista encara no ha aprovat la nova organització política per a aquests propers quatre anys de mandat.

 

Segons Esquerra de Rubí, "l'actual proposta de cartipàs del partit socialista preveu un augment dels sous de l'alcaldessa i del seu equip de govern de gairebé un 30%, a banda de quatre càrrecs de confiança que també veuen augmentada la seva retribució, i la dedicació a temps complet de tots els regidors de govern".

 

Des d'Esquerra Republicana manifesten que només negociaran "un cartipàs que contempli uns sous coherents ajustats a la realitat de l'entorn ciutadà i que els càrrecs de confiança estiguin justificats per a projectes concrets".

 

En aquest sentit, afegeixen que els càrrecs de confiança hauran de ser professionals especialitzats "que comptin amb el consens de dues terceres parts del consistori, i que estiguin contractats per a un període de temps determinat mentre duri el projecte pels quals se'ls ha contractat".

 

Tanmateix, la segona força política més votada en les eleccions del 26 de maig demana "poder participar en els grans projectes clau de transformació Rubí, com l'adequació del Parc de Ca n'Oriol, l'acabament de l'illa de vianants, la reforma de la plaça Pearson o el pla local d'habitatge".

 

Per últim, el principal partit de l'oposició sol·licita poder disposar de tota la documentació sobre els grans contractes que signa l'Ajuntament, com per exemple el del Festival dels 40 Principales, els concerts del Random, el del transport públic, el conveni signat amb El Periódico de Catalunya o el contracte del servei de grua municipal, entre d'altres.