ERC i Junts demanen allargar la votació als col·legis afectats pels talls a Rodalies

El partit està preparant l’escrit per adreçar-lo a les juntes corresponents

ERC demana a les juntes electorals de Barcelona i Tarragona allargar l’horari de votació als col·legis afectats pels talls de Rodalies. El partit està preparant l’escrit per adreçar-lo a les juntes corresponents. Un robatori de coure aquest diumenge provoca una afectació generalitzada al servei de Rodalies. La majoria de trens no poden entrar ni sortir de Barcelona i hi ha afectacions a tota la xarxa.

La candidatura de Junts+ també ha presentat el seu escrit, en aquest cas demanant que s’allargui a totes les circumscripcions “pel mateix temps en què es trigui a restablir el funcionament normal del servei de Rodalies, gestionat pel govern espanyol, per assegurar l’exercici del dret fonamental de sufragi actiu de tota la població”.

El Govern ja ha alertat que aquesta situació afecta el dret de participació i de vot. 

La Junta Electoral Central ha decidit que siguin les pròpies juntes provincials les que prenguin la decisió d'allargar l'horari de les eleccions arran dels talls de Rodalies, després que les juntes provincials de Tarragona, Lleida i Girona elevessin la demanda d’ERC i Junts+ de prolongar l'horari de votació en les eleccions. La Junta Electoral Central, però, ha assenyalat que podran prendre aquesta decisió “només excepcionalment en aquells casos en els quals disposi de dades que li permetin apreciar que la inexistència de mitjans alternatius per a poder arribar a la mesa electoral dins l’horari legalment previst pugui afectar seriosament el desenvolupament ordinari de la votació”. La Junta Provincial de Barcelona, per la seva banda, ha demanat un informe previ a Renfe sobre el que ha passat aquest diumenge al servei de Rodalies. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.