ERC demana el vot com a única garantia de defensa dels drets dels catalans

Els republicans fan una crida per a anar a votar en massa i evitar que governi l'extrema dreta

Esquera Republicana de Rubí ha fet una roda de premsa el dilluns 17 de juliol a la Plaça Nova de l'Estació. L'acte ha comptat amb el cap de llista i la número 2 d'ERC a les eleccions municipals del 28-M a la nostra ciutat, Xavier Corbera i Montse Soler, i el secretari general adjunt d'Estratègia, Comunicació i Coordinació Institucional, Juli Fernández. El republicà va ser alcalde de Sabadell del 2015 al 2017 i conseller de Territori del 2022 al 2023. Actualment és diputat al Parlament de Catalunya. 

Montse Soler ha començat amb un missatge molt clar a la ciutadania, afirmant que "aquestes eleccions del 23-J són unes eleccions decisives, a Catalunya ens ho juguem tot, les nostres llibertats, els nostres drets i el que som". Ha atacat a la dreta i extrema dreta per la censura a les publicacions en català i per l'amenaça que pot suposar a la llengua la seva entrada a La Moncloa. A més, Soler, que és la número 17 a la llista d'ERC per la circumscripció de Barcelona, ha dit que votar al seu partit "és el vot útil, la utilitat d'allò que necessitem al nostre país, i hem de ser claus a la governabilitat i forçar a l'Estat espanyol que miri pels interessos dels catalans i catalanes". Ha concluit que Esquerra ha d'anar a Madrid per lluitar per la nostra cultura i no vol que ningú més decideixi per Catalunya. 

Per altra banda, Juli Fernández ha volgut fer èmfasi a les millores que s'han fet gràcies als republicans. Algunes d'elles han sigut el diàleg amb el govern espanyol, arrossegar al PSOE a posicions d'esquerres, aconseguir els indults, l'eliminació del delicte de sedició, la llei de l'habitatge, l'increment de les pensions i la pujada del salari mínim interprofessional. A més, diu que es necessari anar al Congrés i el Senat per a defensar els drets dels catalans i catalanes des del punt de vista de l'autodeterminació, l'amnistia i el benestar. També ha recalcat els beneficis que la ciutadania de la nostra ciutat ha pogut aprofitar amb les seves polítiques, com la connexió dels FGC amb l'R8. 

Han demanat que donar la confiança a la seva formació és un vot per a què l'extrema dreta no pugui governar, per a defensar Catalunya i la protecció dels drets del feminisme, el col·lectiu LGTBIQ+ i l'ecologisme. Determinen que ERC és un vot decisiu i fan una crida per a anar a votar en massa el diumenge. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.