ERC fa èmfasi en la gestió al capdavant de la Generalitat en el seu primer acte de campanya a Rubí

La formació ha recalcat la importància que li han donat al català durant la darrera legislatura

Esquerra Republicana de Catalunya ha començat la seva campanya electoral a la nostra ciutat amb un acte que ha comptat amb l'exconseller de Territori, exalcalde de Sabadell i número 13 a les llistes del partit al Parlament, Juli Fernández; i la regidora a l'Ajuntament de Rubí, Montse Soler. L'acte ha tingut lloc a les 12h a la plaça del Mercat Municipal.

Fernández ha centrat el seu discurs en la gestió dels últims anys del govern de Pere Aragonès, ja que com diu, "no només són paraules, sinó que també són fets". Ha parlat sobre continuar avançant en què les escoles bressol siguin gratuïtes, la reducció de preus de la T-Jove, les llistes d'espera a salut i augmentar el personal en sanitat i educació.

El número 13 a les llistes d'ERC, Juli Fernández, al Mercat Municipal de Rubí. Foto: Pablo Sánchez-Montañés

El número 13 a les llistes d'ERC, Juli Fernández, al Mercat Municipal de Rubí. Foto: Pablo Sánchez-Montañés



D'altra banda, ha volgut recalcar la importància que li han donat al català durant la darrera legislatura. Ha fet èmfasi en la promoció de la llengua en els continguts audiovisuals de les plataformes i l'augment de recursos. Respecte als vincles amb els altres partits, Juli Fernández ha dit que "empatitzem amb Pedro Sánchez perquè som els més perseguits durant 93 anys per l'assetjament de l'extrema dreta". No obstant això, ha afirmat que aquesta empatia no l'han tingut mai per part dels socialistes.

Amb relació dels possibles pacte postelectorals, ha dit que els seus punts de negociació d'un possible govern són: referèndum acordat, finançament singular per a Catalunya, serveis públics i la força del català.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.