ERC posa sobre la taula diferents propostes per explorar opcions de governabilitat amb el PSC

La formació política ha presentat un llistat de propostes per negociar acords que facin front a la dreta

Aquest dijous, el partit d'Esquerra Republicana de Catalunya ha fet públic un llistat de més de trenta propostes que han presentat a l'alcaldessa en funcions, Ana Maria Martínez, per tal d'explorar diferents opcions de governar la ciutat entre ambdues forces d'esquerra.

Xavier Corbera no ha deixat clar quina seria la naturalesa d'aquests acords o d'aquestes "opcions de governabilitat" que planteja, però no descarta obertament un hipotètic pacte amb el PSC per formar part del Govern, com si ho feia durant la campanya o la nit electoral.

El motiu d'aquesta decisió es veu motivat per l'entrada de la dreta i l'extrema dreta al Ple de Rubí i "l'amenaça" que suposa. "Farem el que calgui per a fer front a l'extrema dreta. La irrupció de la dreta i l'extrema dreta a Rubí és un fet que ens preocupa i que ens exigeix analitzar amb molta prudència, però també amb fermesa i valentia les opcions de governabilitat a la ciutat", ha declarat Corbera.

Així doncs, els republicans han insistit en que està a la mà del PSC decidir si li donen més pes a uns corrents ideològics o a altres. "El PSC de Rubí haurà d'escollir a partir d'ara cap a on mira a l'hora d'arribar a acords que posin per davant el bé la ciutat i del país", ha assegurat Xavier Corbera.

Temes cabdals sobre la taula

Entre les propostes que li ha fet ERC al PSC, trobem que estan dividides en diferents blocs, el primer és el de projectes. Des de la formació remarquen la necessitat d'aturar projectes que no han estat negociats amb anterioritat com són la requalificació del Vapor Nou, la creació del balcó de la riera, la decisió d'establir el pavelló del Gaer a la zona de l'antiga petanca de Cova Solera, o la zona de restauració de la bombonera. A banda d'això, també consideren indispensable negociar les dimensions dels projectes en curs de Can Mir i del Centre Cívic del 25 de setembre.

Un altre bloc és el servei a les persones, pel que demanen destinar l'edifici de la Superson a la primera fase del campus de la formació professional o elaborar el projecte dels antics cinemes al barri de les Torres, entre d'altres.

Pel que fa a la mobilitat, proposen revisar i executar l'actual Pla de Mobilitat proposant una estratègia en fases que permeti una implantació progressiva amb el compromís d'un 30% d'implantació a la finalització d'aquest mandat. Amb la prioritat de la pacificació i la mobilitat amb VPN.

A les actuacions que s'han de dur a termes a les urbanitzacions, estableixen la necessitat de redactar un projecte de pacificació del Camí d'Ullastrell o aturar l'activitat a l'abocador de residus inerts de Can Canyadell.

Un altre tema que des d'Esquerra han tingut molt present en el seu programa electoral i que ha repetit en diverses ocasions és l'augment del verd urbà. En aquest sentit, crear itineraris verds entre punts estratègics de la ciutat, la remodelació d'algunes places de la ciutat, modernitzar el reg i elaborar un pla d'arbrat plantant més de 5000 arbres o participar en el projecte de renaturalització de l'antic camp de golf de Can Sant Joan són algunes de les propostes que posen sobre la taula.

El foment de la llengua i la cultura catalanes també té un pes especial en les demandes del partit cap al PSC, i és que des d'ERC estableixen diverses mesures per fomentar l'ús del català com que les comunicacions de l'ajuntament es facin únicament en català, o que se subvencioni als clubs esportius que compleixin els criteris.

En l'àmbit d'habitatge destaca la proposta de destinar 1 milió d'euros a la compra de locals comercials per posar-los en lloguer per fomentar el comerç local o negociar un crèdit obert de 3 milions d'euros per a l'aprofitament de les oportunitats per dret de tanteig i retracte o bé accedint al mercat lliure.

Pel que fa a l'organització del consistori, demanen que es redueixi en un 5% les retribucions al cartipàs municipal o que cap regidor que estigui investigat per corrupció pugui tenir cartera de govern.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.