ERC Rubí atribueix la inseguretat de la ciutat a la “política d’aparador” dels últims 20 anys

El grup municipal presenta un pla de xoc amb propostes per eradicar la inseguretat Xavier Corbera

Després d’unes setmanes del assassinat del comerciant de la plaça Onze, la formació municipal ERC Rubí ha volgut pronunciar-se sobre la inseguretat a la ciutat.

El portaveu del partit, Xavier Corbera, ha manifestat que el seu grup ha volgut prendre la iniciativa després de la “inacció” del govern municipal i ha presentat un “pla de xoc” amb propostes per eradicar la sensació d’inseguretat que es percep a Rubí. “La ciutadania ha d’exigir als seus representants sentir-se segura i qui té la responsabilitat és el govern municipal.

“Creiem que s’ha d’actuar en dues direccions, la immediatesa i el llarg recorregut per revertir aquesta situació”, ha dit Corbera en roda de premsa.

Segons el portaveu republicà, “és evident que necessitem més presència policial als nostres carrers, però aquesta no és una solució estructural ni a llarg termini”. Corbera considera que cal actuar i destinar recursos i esforços en diferents àmbits. “Prescindir de la superficialitat amb la que de vegades actua aquest govern municipal, la política d’aparador”.

Corbera ha tornat a insistir en el recent nomenament de l’alcaldessa de Rubí com a delegada de comerç a la Diputació de Barcelona, i ha afirmat que hi ha “manca de lideratge polític”. En aquest sentit, opina que la primera edil ha de repartir la seva feina entre dues responsabilitats, la ciutat i la Diputació de Barcelona. “Ha de decidir-se, agafar el toro per les banyes i dedicar-se a la ciutat al cent per cent”.

Reprenent el tema de la seguretat, des d’ERC Rubí consideren que hi ha una plantilla de la policia local reduïda i una manca de recursos materials, malgrat la renovació de la flota de vehicles per models híbrids.

Des de la formació republicana creuen que cal augmentar el nombre d’efectius de la Policia local i també de Mossos d’Esquadra, i ha fet referència al recent anunci del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que preveu un increment de milers d’agents de la policia catalana en els pròxims anys.

Segons el portaveu d’ERC, un altre dels factors que influeix en la inseguretat a la ciutat és el gran nombre de locals buits o infrautilitzats, i ha posat d’exemple els antics cinemes a Les Torres, el centre cívic La Cruïlla, o l’edifici Dino, a la zona del Mercat, en estat d’abandonament i ocupat.

“A Les Torres sabem que els veïns es queixen de les baralles, l’incivisme i altres problemes més greus. Els antics cinemes quants anys fan que estan tancats?”, s’ha preguntat Corbera. Segons el portaveu republicà, aquestes antigues instal·lacions es podrien convertir en un espai de socialització per a persones de diferents edats o un centre d’emprenedoria. Corbera també ha mencionat el centre cívic La Cruïlla, al barri del Pinar, i ha criticat la manca d’oferta en la seva programació o la dificultat d’accedir a aquest espai municipal en autobús, sobretot el cap de setmana.

Una de les propostes del grup municipal ERC Rubí per combatre la sensació d’inseguretat a la ciutat és invertir en mediació i educació als barris. En aquest sentit, el republicà ha assegurat que els comerciants prefereixen que l’Ajuntament inverteixi aquest tipus d’accions que no pas en el túnel de la llum.  

Altres propostes del pla de xoc del partit d’Esquerra contra la inseguretat és elaborar convenis amb els clubs i entitats de lleure per donar opcions, sobretot al jovent, i que tinguin espais on motivar-se o compartir amb altres persones de la seva edat. També consideren que cal invertir en la compra d’habitatge amb destinació social i millorar l’oferta educativa de graus de formació. En aquest punt, Corbera ha assegurat que la regidoria d’Educació de la ciutat comptarà amb el seu suport per anar a qualsevol lloc a demanar ajuda en aquest aspecte.

“Partim d’una situació molt precària i actuem de forma immediata o el problema serà molt més gros. Necessitem reiniciar la ciutat o anirem a pitjor”, ha manifestat Corbera.

D’altra banda, la regidora republicana Montser Soler ha intervingut per assegurar que hi ha una tendència general d’inseguretat, com passa a la resta de municipis, que és conseqüència directa de l’extrema vulnerabilitat de moltes persones i la reducció dels llocs de treball, entre altres.

Segons Soler, “la deixadesa que ha patit la ciutat en els darrers 20 anys agreuja la situació i ens posa en un punt de partida molt pitjor que altres municipis”. La regidora ha manifestat que “a Rubí estem pagant tot el que no estem fent en els darrers anys i on el govern municipal s’ha dedicat a fer una política d’aparador”.

“Estan hipotecant la nostra ciutat”, ha dit Soler, i s’ha referit a la compra d’edificis buits com la Superson, que ha d’acollir un farmlab, “i del qual encara no se sap el projecte que es durà a terme”.

Per últim Corbera, ha volgut afegir que hi ha “una manca d’escolta i empatia” per part del govern local, pel que fa a les inversions i pressupostos de la ciutat.

El líder republicà ha explicar que les propostes sobre seguretat elaborades pel seu partit, “com a tal enumerades”, encara no les han fet arribar al govern municipal “però en diferents àmbits les coneixen totes. El problema és que no es pot parlar de res, presentes alguna cosa i tens un mur davant”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.