ERC Rubí demanarà la reorganització i control de les zones de càrrega i descàrrega del centre

També presentarà una moció de suport a l'amnistia i una altra per la igualtat real i efectiva de les persones trans

El grup municipal d'ERC Rubí informa que presentarà tres mocions en el pròxim municipal del mes de juny. La primera serà per demanar la reorganització i control de les zones de càrrega i descàrrega del centre, la segona de suport a l'amnistia dels presos polítics i la tercera, en representació del Jovent Republicà de Rubí, per la igualtat real i efectiva de les persones trans. 

Per començar, els republicans consideren que l’illa de vianants ha estat una gran millora per a tota la ciutadania de Rubí però cal treballar per la convivència entre vianants, comerços, veïnat i transportistes. En aquest sentit, expliquen que s’observa diàriament com alguns professionals utilitzen durant hores els espais habilitats per a la càrrega i descàrrega, i també que una gran quantitat de vehicles utilitzen per a la càrrega i descàrrega espais no habilitats.

"A més a més, als carrers Maximí Forners, Doctor Robert i Pere Esmendia, la senyalització dóna peu a utilitzar qualsevol espai per a la càrrega i descàrrega sense disposar de cap zona habilitada", expliquen a través d'un comunicat .Asseguren que aquestes situacions provoquen posar en perill la mobilitat dels vianants, dificultat per a la conducció i la feina dels transportistes "que han d’anar sortejant obstacles", i la disminució de la visibilitat i accessibilitat de molts comerços, "provocant la pèrdua de vendes".

Des del grup municipal creueu que la situació denota que les actuals zones de càrrega i descàrrega no responen a les necessitats dels comerços i transportistes i demanaran endreçar-les i habilitar noves zones.

 

Moció en representació del Jovent Republicà de Rubí

D'altra banda, ERC Rubí presentarà una segona moció per la igualtat real i efectiva de les persones trans, en nom del Jovent Republicà de la ciutat. Des de la formació expliquen que el col·lectiu trans és un dels que més discriminació pateix en la societat, "històricament i també en l’actualitat", i el rebuig, la criminalització i la patologització que suporta en tots els àmbits de manera quotidiana afecta al desenvolupament normal de les seves vides.

"La ciutat de Rubí no està exempta i és evident que cal que des de les administracions públiques, també les locals, s’elaborin polítiques públiques per eliminar la problemàtica que pateixen les persones trans". 

Moció de suport a l’amnistia

Els republicans de Rubí consideren que el conflicte actual entre les institucions de l’Estat i la Generalitat i els diferents procediments judicials que s’han dut a terme "fan evident que la solució a la repressió no vindrà del sistema judicial espanyol. Es tracta d’un conflicte polític i la solució també ho haurà de ser". Per aquest motiu consideren que l’única solució global és una Llei d’Amnistia, "que depèn del poder legislatiu i per tant és una qüestió de voluntat política".

 

A la nostra ciutat hi ha clars precedents d’odi cap a aquest col·lectiu, és una realitat innegable. És per aquest motiu que es proposa a l’Ajuntament de Rubí, entre d’altres accions, la redacció d’un protocol municipal propi per acabar amb la discriminació cap al col·lectiu trans.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.