ERC Rubí proposa cobrar una "taxa Amazon" per gravar les grans empreses de repartiment a domicili

Per a la formació, és una manera de compensar l'increment del trànsit rodat i l'ocupació de l'espai públic

Esquerra Republicana de Rubí presentarà una moció en el pròxim ple municipal del mes de febrer per demanar que es gravi les grans companyies de repartiment a domicili de compres fetes per internet, el que ja es coneix com a "taxa Amazon", i que ja ha implementat l'Ajuntament de Barcelona. 

La justificació d'aquesta taxa per a la formació municipal és que la implantació del comerç electrònic durant els darrers anys per part de les grans empreses prestadores de serveis postals ha tingut un fort impacte a l'activitat econòmica de les ciutats i satisfer-lo ha comportat un increment del trànsit rodat i de l'ús de vehicles de qualsevol mena, amb un alt percentatge d'ocupació de l'espai públic

En aquest sentit, assenyalen que aquestes grans empreses de repartiment aprofiten l’espai públic per lliurar les mercaderies, en substitució de la botiga tradicional, sense abonar a la ciutat els tributs que això comporta. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.