ERC vol crear un campus de formació professional a Rubí

Els edificis de la Superson i el Vapor Nou serien els dos espais escollits per encabir la iniciativa

ERC Rubí ha presentat aquest dilluns la seva proposta en l’àmbit de la formació i l’ocupació. Es tracta d’una iniciativa per crear un campus de formació professional a la ciutat, ubicada en els edificis del Vapor Nou i/o la Superson. Per a la formació local, urgeix aprofitar el potencial industrial de Rubí per generar feina i major oferta formativa.

Xavier Corbera, portaveu d’Esquerra, ha explicat en roda de premsa que porta mesos reunint-se amb sindicats, institucions de Treball i Educació, així com representants del món de la FP i universitats per compartir aquesta iniciativa, que té com a objectiu captar inversions i evitar la deslocalització.

“No tenim prou titulats en FP i es preveu que en el 2030 necessitem cobrir 92.000 llocs de treball. Necessitem gent formada i persones que les formin”, ha dit el republicà, per afegir que “no sabem aprofitar la potència industrial que tenim per generar ocupació i lligar-ho amb la formació”.

Per al portaveu de la formació local, hi ha un problema “d’invisibilitat” del sector industrial a Rubí, descoordinació entre les diferents institucions i malbaratament de recursos. “Tot això es pot solucionar amb un lideratge en l'administració local perquè també tenim un problema amb la imatge, ja que tenim llocs poc valorats pels joves en comparació amb els campus i les facultats. Després hi ha polígons industrials descuidats, poca seguretat i sense il·luminació”, ha manifestat.  

Corbera creu que la competitivitat industrial passa per fer que la FP sigui més atractiva però també trobar espais on fer-ho, com per exemple són els centres integrats, tot i que reconeix que un projecte d’aquestes característiques “és una realitat que se’ns pot anar a 3 o 4 anys però interessa que això comenci a caminar”.

Pel que fa a la ubicació, els republicans consideren que la millor opció per situar un campus de formació professional és l’antiga fàbrica de televisors Superson, de 3.200 metres quadrats. “Hem criticat molt la compra ara fa 4 anys per part de l’Ajuntament, que encara no sap què fer. No ens va agradar la compra però anem a aprofitar-lo. Tenim el continent, cal posar el contingut”, ha dit Corbera.

D’altra banda, ERC Rubí vol que l’edifici del Vapor Nou, de titularitat privada i 32.000 metres quadrats, estigui destinat a la formació o un recinte firal, “en comptes de requalificar-ho i fer pisos, com vol el PSC”. 

Segons els republicans, en aquest edifici, mostra del passat arquitectònic de la ciutat i molt pròxim als polígons industrials, els socialistes estan projectant “d’esquenes” promocions de pisos sense coneixement dels seus socis de govern, En Comú Podem.

En aquest sentit, consideren que a la ciutat hi ha manca d’habitatge social però es podrien aprofitar altres llocs, com la fàbrica Continental, l’empresa de cremalleres, la seu d’Ipagsa o altres pisos buits, tenint en compte els que està fent l'Incasòl al barri del 25 de Setembre.

D’altra banda, Mireia Rey, nova incorporació a les llistes d’ERC Rubí, s’ha referit al nou projecte d’indústria i FP de la formació local com una manera de “donar prestigi” a la ciutat i aprofitar que és un pol industrial molt important de Catalunya.

Més info: Xavier Corbera: "Les persones de la nostra llista són el reflex de Rubí"

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació