Esquerra demana explicacions sobre la seguretat de Los 40 Primavera Pop arran de l’atropellament

La formació municipal presenta una instància per obtenir més informació sobre el dispositiu de seguretat del macroconcert i obre la possibilitat de convocar un ple extraordinari

Esquerra Republicana de Rubí ha anunciat que demanarà convocar un ple municipal extraordinari si no obté explicacions sobre el dispositiu de seguretat muntat al voltant del festival Los 40 Primavera Pop, després de presentar una instància a l'OAC.

La formació també ha aprofitat per mostrar el seu condol per la mort de la jove de 28 anys aquest diumenge a la matinada a la carretera comarcal C-1413-a, després de ser atropellada mortalment.

Més info: Detingut el presumpte autor de l'atropellament mortal d'una dona de 28 anys

“Han passat quatre dies des que va succeir aquest tràgic accident al nostre municipi perquè els responsables polítics d’aquesta ciutat sortissin a explicar per què va passar. Creiem que la ciutadania es mereix saber quin era el dispositiu d’aquesta nit”, ha dit Xavier Corbera, portaveu de la formació, en relació amb el macroconcert que va acabar el dissabte a les 23 h.

El republicà s’ha preguntat si la ciutat estava preparada per organitzar un esdeveniment que va patir una allau de persones que no van poder accedir en un primer moment a l’esplanada de l’Escardívol, “i tenim coneixement de què sí ho van fer”.

Per aquest motiu, des d’Esquerra demanen “explicacions públiques” sobre el dispositiu de seguretat entorn el festival i quines mesures caldrà prendre “perquè no torni a succeir” un accident d’aquestes característiques. “Hem esperat que l’alcaldessa o el regidor corresponent, o el responsable tècnic, sortissin a donar les explicacions que ens mereixem”, ha dit Corbera.

Si no les obtenen, la formació, que té 7 dels 25 regidors, demanarà convocar un ple extraordinari per saber quants agents de policia hi havia i quins recursos humans i materials es van destinar a la seguretat del macroconcert, tenint en compte la gran afluència de públic que es va concentrar en una tarda a l’Escardívol.

“No pot ser que un acte que havia de ser lúdic i festiu acabi amb aquesta tragèdia, hem de saber fins a quin punt de risc la ciutat ha assumit. Ho necessitem saber per la persona que va patir l’accident, per les persones que hi participen i per les famílies i amics que anem tranquil·lament i ens pensem que hi ha un dispositiu correcte, ampli i adequat a la situació”, ha manifestat el republicà.

“Creiem que això no pot quedar en una Junta de Portaveus”, ha afegit Corbera, qui ha insistit en una compareixença pública dels responsables municipals i tècnics de l’esdeveniment després que centenars de persones a qui no se’ls hi va permetre el pas en un primer moment van acabar colant-se per altres espais sense vigilància. “El risc existeix però la responsabilitat recau en minimitzar-lo”.

Preguntat per altres esdeveniments similars com Festa Major on els assistents aparquen en els marges de la carretera comarcal per falta d’aparcament, Corbera ha dit que “no vull entrar en comparatives perquè no és la meva feina. Estem demanant que algú ens expliqui quin dispositiu de seguretat hi havia previst. Les desgràcies poden passar i el risc sempre hi és, però no és el mateix en una manera d’organitzar o altra”.

D’altra banda, i sobre les possibles crítiques que acusin els republicans de fer campanya electoral a costa d’un tràgic accident, Corbera ha dit que “com a responsables polítics demanem explicacions i transparència, no entrem a valorar si ha estat correcte o no. Si vaig a un esdeveniment d’aquestes característiques vull tenir la garantia que això no torni a succeir”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.