Esquerra Rubí demanarà el traspàs de Rodalies Renfe a la Generalitat

La formació republicana també presentarà una moció per evitar la sexualització del cos e les esportistes

Esquerra Rubí presentarà dues mocions en el ple municipal d’octubre: una per demanar el traspàs de Rodalies Renfe a la Generalitat i una altra per eradicar la discriminació de les dones a l’esport i la sexualització del seu cos.

Els republicans recorden el caos que va provocar l’última vaga de maquinistes de Renfe entre els usuaris de la xarxa de Rodalies i dels serveis ferroviaris regionals de mitja distància. “Però aquesta no és malauradament una situació nova per als més de 400.000 usuaris que utilitzen diàriament aquest servei i en pateixen recurrentment les seves clares deficiències i les mancances històriques”, expliquen a través d’un comunicat.

Per aquest motiu, consideren “urgent i imprescindible” recuperar la inversió pendent i garantir una gestió real i integral del servei per part de la Generalitat, des de les tarifes, el funcionament dels trens, la informació, l’estat i millora de les estacions i, també la resolució de qualsevol conflicte laboral.

Sexualització del cos de les esportistes

D’altra banda, Esquerra demanarà en el ple de l’Ajuntament de Rubí que s’impulsi a la ciutat la pràctica de l’esport femení així com campanyes als centres educatius per lluitar contra la segregació horitzontal de l’esport, i alhora treballar amb els clubs esportius un pla d’igualtat que es concreti en la presència de dones a les estructures organitzatives i directives dels clubs i que treballi per acabar amb la sexualització del cos de les esportistes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.