Esquerra Rubí reclama al govern espanyol el pagament als treballadors afectats per un ERTO

Segons el grup municipal, el principal problema és que encara hi ha moltes famílies que no han cobrat aquesta prestació

Esquerra Rubí reclama al govern espanyol el pagament de les prestacions als treballadors afectats per un ERTO. En un comunicat, el grup municipal ha recordat que l'emergència sanitària ha impactat en milers d’empreses de Rubí i s’han presentat més de 800 expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que han afectat a més de 7.000 treballadors a la ciutat.

Segons el partit, el principal problema és que encara hi ha moltes famílies que no han cobrat aquesta prestació. "Fa més de dos mesos que hi ha treballadors de la nostra ciutat que no reben cap mena d’ingrés i que pateixen, doncs, una situació desesperant. Les administracions autonòmiques i l’estatal responsables de la tramitació dels ERTO han experimentat una pressió sense precedents pel creixement exponencial durant la crisi de procediment d’ERTO".

Esquerra Rubí assegura que la situació és tan greu que, davant les primeres notícies que no s’estava fent el pagament de la nòmina a milers de treballadors, la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Treball, Benestar i Família, va habilitar una partida extraordinària de 20 milions d’euros que es va exhaurir en poques hores i va arribar a les 100.000 sol·licituds aprovades. "La resta, aquelles que depenen de l’Estat, encara no han estat cobrades".

El portaveu d’Esquerra Rubí, Xavier Corbera Gaju, ha explicat que “volem exigir que es doni la informació a les persones que estan afectades i que encara no han cobrat, que sigui ràpid aquest pagament i que atenguin el telèfon al SEPE, perquè moltes persones s’han intentat posar en contacte amb ells i no ho han aconseguit”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.