Gabriel Rufián: "És impossible governar una ciutat durant 20 anys sense que sigui un règim"

Durant l'acte d'ERC, Xavier Corbera i Gabriel Rufián han remarcat la necessitat de canvi que té la ciutat

Aquest divendres s'ha celebrat un acte d'Esquerra Republicana de Catalunya a la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí. Durant la jornada ha intervingut Xavier Corbera, cap de llista del partit al municipi, i Gabriel Rufián, portaveu del grup parlamentari d'ERC al congrés dels diputats. L'eix del diàleg ha sigut la necessitat que té la ciutat d'un canvi polític després de 20 anys d'alcaldia del PSC i la importància de les eleccions municipals del 2023 per fer aquest canvi.

Xavier Corbera va deixar clar durant l'acte que l'única manera de millorar la ciutat passa per votar el seu partit el dia de les eleccions. "A Rubí, o som capaços d'aprofitar aquesta oportunitat o patirem uns anys més." Rufián va remarcar aquesta idea, afirmant que les pròximes votacions són una gran oportunitat per canviar dinàmiques i "règims" contra els quals només Esquerra pot competir. "Ningú governa una ciutat durant 20 o 30 anys si no és comprant voluntats", ha declarat.

Preguntat pel tema de l'habitatge, el candidat d'Esquerra a Rubí explica que fa falta molta feina en aquest àmbit, perquè ara mateix no hi ha habitatge assequible ni per famílies vulnerables, ni pel jovent ni per gent gran. El cap de llista assegura que s'ha d'invertir molt més en comprar habitatges per fer lloguers socials i que al final tot és qüestió de prioritats. Corbera fa la comparació amb la ciutat de Salt, on governa ERC i el pressupost per habitatges és més alt amb una població molt menor a la nostra, "A Rubí en els últims anys hem comprat 3 o 4 habitatges, a Salt han comprat 100".

Gabriel Rufián i Xavier Corbera durant l'acte d'ERC. FOTO: Estela Luengo

Gabriel Rufián i Xavier Corbera durant l'acte d'ERC. FOTO: Estela Luengo



Pel que fa a una altra de les qüestions que més preocupa als rubinencs, la falta de neteja dels carrers i la inseguretat, el candidat assegura que aquests problemes són culpa de la falta de planificació a llarg termini que pateix la ciutat. El cap de llista declara que en aquest govern es viu "el dia a dia" i menciona la manca d'estructura i lideratge, "les coses a la vida, si no les penses, no les planifiques o les treballes, no funcionen", ha declarat el polític.

Amb el tema dels joves i la necessitat d'espais d'oci dins del municipi, el candidat ha tornat a remarcar la falta de planificació dins del govern com a principal problema. Corbera creu que la solució no implica dir què es farà en un lloc determinat, sinó "seure amb el jovent" de la ciutat, i determinar quins espais creuen que són necessaris i cap a on desenvoluparien la seva activitat.

Finalment, una de les qüestions que també ha sortit a l'acte ha sigut la mobilitat i l'adaptació de la ciutat cap a maneres més sostenibles de desplaçament. El polític ha sigut clar amb la seva postura, no s'ha cuidat la ciutat ni s'han fet espais més amables amb el medi ambient perquè la població prefereixi anar caminant o en transport públic als llocs. De fet, assegura que no hi ha ni un sol carril bici a la ciutat. "Hem de fer que no sigui necessari agafar el cotxe. Hem de donar-li a la gent l'oportunitat d'utilitzar un altre mitjà de transport", ha declarat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.