El govern municipal portarà a aprovació uns pressupostos "continuistes però realistes"

L'import de l'IBI i la suspensió de taxes a les terrasses de bars i restaurants es mantenen igual

Aquest dijous a la tarda se celebrarà el primer ple municipal presencial després de la Covid-19, i el govern municipal, format pel PSC i En Comú Podem, portarà a aprovació els pressupostos per a l'exercici 2022, que ascendeixen a 89,6 milions d’euros (91 si es tenen en compte els pressupostos de la Font del Ferro i Proursa). 

Segons ha avançat l'alcadessa en roda de premsa, són uns comptes municipals "prudents i realistes atenent a la situacio econòmica", que tenen l'objectiu de garantir uns serveis públics "de qualitat" i perquè es puguin complir els objectius de mandat. Ana María Martínez ha avançat també que l'anul·lació de l'impost les plúsvalues "no ens farà modificar el full de ruta". 

L'alcaldessa ha destacat d'aquests nous pressupostos que s'integra la perspectiva de gènere i es manté la suspensió de les regles fiscals. També ha anunciat que l'import de l'IBI i la suspensió de taxes a les terrasses de bars i restaurants es mantenen igual que l'any passat. 

Càmeres de seguretat a Les Torres 

"És un pressupost continuista, no direm que no ho és, pero es realista i el que necessitem per donar forma als projectes que tenim en el pla de mandat", ha dit la primera edil, que d'entre totes les inversions previstes a la ciutat ha fet especial menció a les càmeres de seguretat que s'instal·laran al barri de Les Torres, la reposició de voreres i asfaltat, la millora de l'enllumenat a Sant Muç, les obres de millora del pont de Cova Solera o l'arranjament del subsector Q1, al polígon industrial de Rubí Sud. 

Recollida porta a porta a l'eix comercial de Rubí 

D'altra banda, Andrés Medrano, portaveu d’En Comú Podem, ha assenyalat com a novetat dins els nous pressupostos la incorporació de tècnics especialitzats en benestar animal o medi ambient per complir amb el pacte per a la millora de la qualitat de l'aire i per reduir els sorolls o males olors, com les que provenen de l'entorn de l'empresa Rensika. 

Medrano ha assegurat que totes aquestes noves figures tècniques ajudaran a la ciutat a optar a fons de finançament tercers com els Next Generation de la Unió Europea. "Cal aprofitar aquestes oportunitats", ha dit.

Tanmateix, el portaveu dels comuns ha destacat el contracte de la recollida i gestió de residus, de més de 4 milions d’euros. "El fet que la partida no canviï no significa que no ho faci el servei", ha manifestat Medrano, qui ha recordat la posada en marxa la recollida porta a porta dels residus prevista l'any vinent a l'eix comercial de la ciutat. 

"Aquest pressupost és una eina que ens servirà per gestionar la ciutat, mantenir-la en condicions i també transformar-la", ha dit Andrés Medrano. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.