S'homenatjarà a Rubí els advocats d'Atocha assassinats per terroristes d'extrema dreta el 1977

S'inaugurarà un monòlit en memòria de les víctimes i als actes participarà Alejandro Ruiz, supervivent de la massacre

El 24 de gener del 1977, un grup de pistolers de l’extrema dreta, va entrar al despatx dels advocats laboralistes del carrer d’Atocha 55 de Madrid, i van assassinar quatre advocats i un sindicalista, deixant deixar malferits greus quatre persones més.

Ara, CCOO del Vallès Occidental i la Catalunya Central juntament amb l’Ajuntament de Rubí i la Sala Neus Català, organitzen una sèrie d’actes de record i homenatge als advocats d’Atocha els dies 7, 9 i 10 de febrer, a Rubí. "El nostre sindicat reivindica la memòria d’aquelles persones que van lluitar pels drets laborals i la democràcia i que van patir la repressió feixista", manifesta CCOO a través d'un comunicat. 

Programació

El dimarts 7 es projectarà el documental 'L’atemptat d’Atocha: los mártires de la democracia', a les 18:30 h, a la Sala Neus Català, on també hi haurà un debat, sota el títol 'La Transició a Rubí, a càrrec de Jaume Parres.

Dijous 9 s'oferirà la conferència -col·loqui, 'L’ atemptat d’Atocha', a les 18:30 h a l'auditori del Castell. L'acte comptarà amb la participació d’Alejandro Ruiz Huerta, advocat supervivent que explicarà la terrible experiència de la massacre d’Atocha.

Per últim, divendres 10 s'inagurarà un monòlit en memòria dels advocats víctimes d’Atocha a les 12 h, a la plaça Jaume Pla i Pallejà. Posteriorment, l'Ajuntament farà una recepció institucional a Alejandro Ruiz. Els actes comptaran amb la presència de l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, la regidora de Memòria Democràtica, Elena Montesinos, i el Secretari General CCOO Vallès Occidental-Catalunya Central, Iván Ramos.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.