Investiguen a un policia local per retirar la multa d'aparcament d'una regidora de Rubí

Ciutadans denuncia que es va eximir a la regidora de pagar la multa de forma injustificada

Aquest matí, el diari digital Crònica Global, ha fet pública una denúncia que va efectuar Ciutadans Rubí el 2 de juny de 2022. En aquesta denúncia, el partit acusa el cap de la policia local i a l'extinent d'alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Rafael Güeto Ortiz, de retirar una multa a l'exregidora de l'Ajuntament i actual cap de gabinet, Maria Mas, per motius injustificats.

Els fets van ocórrer el novembre de 2018 al carrer Terrassa, quan la que era regidora de l'Ajuntament, Maria Mas, va aparcar en una zona reservada per a la policia local i poc després la Guàrdia Urbana va posar la multa i es va emportar el vehicle al dipòsit. Segons diu el text, Rafael Güeto va treure el cotxe d'allà més tard sense que la seva propietària pagués res.

L'Ajuntament nega cap tracte "d'amiguisme", ja que, segons expliquen en un comunicat, tenien autorització per aparcar en aquelles places a causa d'unes obres que van inutilitzar la zona habitual reservada pel personal electe.

Des del consistori expliquen que, efectivament, es va procedir a retirar amb grua el vehicle de la regidora, però que en demostrar-se que es tractava d'un error, es va lliurar a la regidora de la multa.

També han volgut mostrar la seva preocupació per la facilitat amb què es fan aquest tipus d'acusacions i demanen que el nom de la institució no es vegi esquitxat per les crítiques polítiques pròpies del període electoral.

Roberto Martín, el cap de llista de Ciutadans, ha declarat que respecten els temps judicials i la presumpció d'innocència i han demanat que la justícia els permeti presentar-se com acusació popular per demanar explicacions a les persones involucrades. Des de la formació també han exigit a l'alcaldessa que s'aparti de forma immediata de l'Ajuntament a les persones implicades.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.