Jéssica Albiach, a Rubí, diu que "estem més a prop d'un acord a quatre per blindar el català"

La líder d'ECP demana a Laura Borràs que "aparqui" per uns dies el "seu projecte personal" i se sumi al pacte

La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha assegurat aquest divendres que l'acord a quatre per blindar el català i els centres educatius està "més a prop avui que ahir". Des de Rubí, ha reconegut que les reunions amb la resta de forces han estat constants en les darreres hores i que, després de dos mesos de negociacions, l'acord està a tocar.

Tot i mostrar-se optimista, Albiach ha lamentat els atacs de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, als partits que, com els comuns, han defensat aquest acord transversal "des del minut zero". "Li diria que aparqui encara que sigui durant una setmana el seu projecte personal i que se sumi a aquest acord tan necessari, perquè el català no és una qüestió de partit, sinó que és de país", ha afegit.

Després de visitar Kao Chimigraf, empresa rubienca, acompanyada d'Andrés Medrano, portaveu local dels comuns, Jéssica Albiach ha celebrat que l'acord per blindar el català i la immersió lingüística a través d'una llei estigui més a prop. Ho ha atribuït a la voluntat de les tres formacions, ERC, PSC i ECP, que des del primer moment hi han apostat i que, després de moltes reunions en les darreres hores, sembla que han aconseguit sumar JxCat, que en els dos últims mesos ha tingut un comportament "erràtic". "És important que tanquem l'acord perquè aquesta llei és l'única eina jurídica que ens pot permetre aturar les inèrcies judicials per acabar amb el model d'immersió", ha dit.

Visita del rei emèrit

A banda de l'acord pel català, Albiach també ha volgut valorar la visita del rei emèrit Joan Carles I a Sanxenxo, Galícia. Per la líder dels comuns, és "inaudit" que un "delinqüent i un estafador confés" pugui passejar-se com un jubilat més i mantenir un títol que ja se li hauria d'haver retirat.

Per Albiach, la visita de l'emèrit és una qüestió que afecta el conjunt de la monarquia espanyola perquè, que tot i dir-se "parlamentària", "fuig contínuament de la transparència i confon sovint la inviolabilitat amb la impunitat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.