El Jovent Republicà de Rubí atribueix la pròrroga del Pla local de joventut a "una mala gestió"

Des de la JERC demanen la reactivació del Consell de joventut i més recursos per al pla local

Representants del Jovent Republicà de Rubí (JERC) han manifestat el seu descontent amb la pròrroga del Pla local de joventut de la ciutat. "Creiem que no s'està escoltant al jovent i el Pla local de joventut té mancances", ha dit Arnau Bonell, portaveu de la formació, des de la qual atribueixen aquesta pròrroga a "una mala gestió". 

Segons Vinyet Martín, secretària d'organització de la JERC, el Pla local de joventut s'ha prorrogat perquè la Generalitat atorga una subvenció als municipis que en tenen un de vigent. "És, segurament, el principal motiu de la pròrroga", a banda de "la falta de temps". També expliquen que no entenen que "aquests diners, com ja hem vist aquests darrers anys, no es vegin reflectits en la ciutadania jove d’una manera efectiva". 

"Hem patit una pandèmia, els joves ho han patit molt, sobretot, en salut mental i sí que és cert que el Pla local de joventut ho tracta, però no suficient. Creiem que l'Ajuntament no està escoltant el jovent ni s'està preocupant de manera efectiva i real. Per això demanem la reactivació del Consell de joventut", ha afegit Bonell.  

A través d'un comunicat, també han manifestat que "a Rubí no estem acostumats a aquest tipus de modus operandi sinó a prorrogar tot el que es pugui prorrogar sense tenir en compte, en aquest cas, la volatilitat de les dades de joves, un col·lectiu social molt canviant". 

De la mateixa manera, el Jovent Republicà de Rubí assegura que "aplaudeix l’esforç recent de l’Ajuntament d’iniciar la redacció d’un nou pla de manera participativa", tot i que opinen que és "una mesura insuficient".

Per al portaveu de la jove formació, hi ha hagut falta de previsió a l'hora d'elaborar el nou pla de joventut i falten recursos. "Si l'Ajuntament inverteix, com en el cas de la Supersond, creiem que és malbaratament de fons públics" ha dit Bonell, qui ha assenyalat que, en canvi, "hi ha propostes que estan bé però a la pràctica no es fan, com l'oficina d'atenció LGTBI. Cert que hi estan treballant però porta pressupostat des del 2018. Creiem que s'ha d'actuar ja i de forma efectiva".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.