Junts Rubí demana que es facin públiques les dades de la multireincidència

Per al portaveu de la formació la inseguretat és un dels aspectes que més preocupa la ciutadania

Junts Rubí demana a l'Ajuntament que faci públiques les dades de multireincidència a la ciutat, coincidint amb la celebració de la Junta de Seguretat Local, prevista per a les pròximes setmanes. Ja que, segons afirmen des de la formació, algunes poblacions disposen de les dades i les han publicat.

A més, Junts també vol manifestar el seu suport, i instar l'Ajuntament a fer-ho, a tres demandes que ha fet arribar la formació en l'àmbit nacional: reformar i adaptar el Codi Penal i la Llei Orgànica d'Enjudiciament Criminal per poder fer front al fenomen de la multireincidència, que s'elabori un informe sobre la situació dels jutjats i que es faci una valoració sobre l'eficàcia de la reforma del Codi Penal aprovada el juliol de 2022 per castigar la multireincidència.

Respecte al Codi Penal, aquesta converteix el delicte lleu de furt en delicte menys greu quan s'aplica l'agreujant de reincidència i permet castigar amb penes de presó, de 6 a 18 mesos, la persona que comet més de tres delictes per valor inferior a 400 euros. En aquest sentit, el partit ha explicat que "s'ha demostrat que és insuficient", i asseguren que un dels motius és la "lentitud de la justícia", però també la dificultat d'aplicar tècnicament aquesta norma, ja que asseguren que el nou article exigeix comprovar que en els tres primers delictes hi ha una condemna per una quantitat inferior als 400 euros, però el Registre no conté les dades precises perquè els jutges les puguin valorar.

"La inseguretat és un dels aspectes que més preocupa la ciutadania, i encara ho fa més quan es transmet aquesta sensació d'impunitat per a les persones que cometen desenes de delictes", argumenta Ivan Vila, portaveu de Junts a Rubí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.