Junts Rubí considera "una manca de respecte" la línia de molt alta tensió entre Aragó i Rubí

La formació local anuncia que Junts per Catalunya votarà en contra de la seva aprovació al Congrés i al Senat

La formació Junts Rubí anuncia que també s'oposa a una nova línia de molt alta tensió (MAT) des de l'Aragó fins a la subestació elèctrica de Rubí, "i menys quan encara es tenen les línies a Can Fatjó i Sant Jordi Parc sense soterrar", informen a través d'un comunicat. En aquest sentit, mostren suport a l'Ajuntament en el seu plantejament per soterrar-les i esperen que es porti a terme el més aviat possible.

Pel que fa a la línia de molta alta tensió (MAT) projectada per l'empresa Forestalia des de l'Aragó fins a la ciutat, el grup polític considera que “està completament sobredimensionada: tenen capacitat per transportar 11.500 MW (equivalent a 10 centrals nuclears) quan s'estima un màxim d'evacuació de 1.500 MW.”

Asseguren que es tracta d'una operació “completament ineficient i una manca de respecte cap als més de 40 municipis catalans afectats al llarg dels prop de 200 quilòmetres per on passarà". Asseguren que Catalunya ja compta amb una xarxa de transport elèctric suficient i s'han planificat noves línies de reforç amb un impacte menor per als anys vinents per a la producció d'energia renovable autòctona.

D'altra banda, Junts Rubí "fa una crida als ministeris socialistes de Política Territorial i Funció Pública, i de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, per aturar i desestimar aquest projecte; i a l’alcaldessa Ana María Martínez per fer escoltar la veu dels rubinencs. En cas que no sigui així, des de Junts es votarà en contra la seva aprovació al Congrés i al Senat".

Finalment, Junts considera que cal accelerar la instal·lació i producció d'energia renovable "sempre respectuosament amb el medi ambient", que compti amb participació de la ciutadania i la preservació dels terrenys de "valor agrícola elevat"

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.