Junts Rubí veu insuficients les mesures del consistori davant les onades de calor d'aquest estiu

El partit ha llançat una sèrie de propostes a l'equip d'Ana María Martínez per a tenir en compte de cara a l'estiu vinent

Junts Rubí ha llançat un comunicat aquest dimecres 20 de setembre per a criticar la gestió del govern municipal durant l'estiu. La formació veu "insuficients" les mesures del consistori davant les onades de calor d'aquest estiu, i el seu líder, Ivan Vila, creu que "Rubí no està preparada per al canvi climàtic".

El partit ha llançat una sèrie de propostes a l'equip d'Ana María Martínez, per a tenir en compte de cara a l'estiu vinent i en els pròxims anys. Algunes d'aquestes estan incloses al programa electoral amb què Junts es va presentar a les eleccions municipals, com la transformació de deu places grises en places verdes, inclòs l'aprofitament de solars buits per crear espais enjardinats i ombrívols.

Junts ha volgut focalitzar-se en el tema dels refugis climàtics, que consideren que els horaris haurien de ser més amplis, sobretot a l'agost, i que s'hauria d'augmentar el nombre d'aquests establiments. Proposen que el Celler, l'Antiga Estació, l'edifici Ressò, el Centre Cívic de Can Fatjó, l'Espona, la Torre Bassas, locals de les Associacions de Veïns... podrien passar a formar part de la xarxa. A més, també suggereixen que hi hagi activitats a disposició dels usuaris d'aquests refugis climàtics, o fins i tot, que se'n puguin programar: llibres, jocs i joguines per a nens, jocs de taula, projeccions de pel·lícules...

El líder de la formació també creu que s'hauria de rebaixar un 50% el preu de l'entrada a la piscina municipal, per tal d'equiparar-la a la quantitat de les ciutats del voltant, i recomana que durant els dies d'onada de calor, l'entrada hauria de ser gratuïta, com a mínim, per als col·lectius més vulnerables.

L'abastament d'aigua potable de les fonts municipals és una altra iniciativa que donen al govern municipal. Afirmen que "a Rubí hi ha 113 fonts de boca en funcionament, que són vitals per poder hidratar-se, però després d'hores d'exposició al sol, l'aigua surt calenta. Existeixen diversos sistemes de refrigeració de les fonts, tant les més noves com les antigues, i creiem que cal una inversió per garantir que quan una persona prem el brollador de la font, l'aigua surti freda".

Junts Rubí recalca que s'hauria d'habilitar diversos elements del mobiliari urbà com els bancs o les atraccions dels parcs infantils que s'haurien de protegir de l'exposició directa al sol amb materials especialitzats. També recull la proposta d'alguns usuaris del transport públic, que a l'agost es veu "reduït a la mínima expressió", ja que algunes línies redueixen els combois de tres cada hora a només un, i mostra la seva preocupació pels protocols existents contra els incendis a les urbanitzacions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.