
Alternativa d'Unitat Popular ha reafirmat, la tarda del dilluns 4 de febrer, la seva postura sobre la gestió dels Recursos Humans de l'Ajuntament de Rubí, que torna a estar en el centre d'atenció i és que tant l'AUP, com la CGT han denunciat diverses irregularitats al voltant de la nova cap d'aquesta àrea del Consistori, María Ascensión Díaz. D'una banda, es denuncien irregularitats en la seva assignació de funcions i, de l'altra, la seva imputació en el Cas Mercuri. Arran de l'acusació, l'alcaldessa Ana María Martínez s'ha defensat mitjançant un comunicat.
El govern de la ciutat afirma que el procediment per al nomenament de la figura de la cap de Recursos Humans de l'Ajuntament s'ha dut a terme de forma reglada. Segons la informació enviada, aquesta persona continua sent un A2 i per aquest motiu s'utilitza la fórmula de l'assignació temporal i provisional en funcions, amb data fi. A més, el comunicat també assegura que es tracta d'una praxi del tot legal, usada de forma habitual en les administracions per guanyar temps i no desproveir aquest servei d'una cap de referència.
En referència a la imputació d'aquesta persona en el Cas Mercuri, l'Ajuntament ha manifestat que "sempre se serà respectuós amb la presumpció d'innocència de les persones, que poden ser citades només en una fase prèvia d'investigació del cas sense comportar cap atribució de responsabilitat penal, ni tan sols a tall d'indici, afegint a més que aquesta situació processal es troba ara pendent de sobreseïment".
A la roda de premsa, l'AUP ha tornat a denunciar no només "la irregularitat de la seva incorporació en aquest càrrec" sinó també que consideren "totalment inacceptable i escandalós posar una persona imputada per un cas de corrupció al capdavant de RRHH de l'Ajuntament". Jordi Mundan, de l'AUP, ha declarat que "el que no pot ser és que l'alcaldessa faci servir l'Ajuntament com a refugi de membres del PSC investigats".
La peça 31 del Cas Mercuri investiga les possibles col·locacions irregulars de persones al Consell Comarcal del Vallès Occidental, al Consorci de Residus i a l'AMB. En aquesta peça declararan com a imputats l'ex-Alcalde de Sabadell, Manuel Bustos Garrido, i Francisco Fernández Ortega, Joan Fresno Haro, i María Ascensión Díaz García. Se'ls acusa a tots quatre dels possibles delictes de corrupció contra l'administració pública, tràfic d'influències, malversació de cabals públics i prevaricació.
Des de l'AUP demanen respecte pels treballadors i treballadores de l'Ajuntament i una feina transparent i curosa a l'hora de regularitzar la plantilla per respectar els seus drets. En aquest sentit, consideren que la figura del o la cap de RRHH és fonamental per tal d'assegurar aquests objectius. Per aquest motiu, des de l'AUP proposen que, o bé es faci un concurs públic net i transparent, o bé que es busqui a la plantilla municipal la persona adequada per assumir aquestes funcions, però, en tot cas, que no es porti una persona externa, sense la categoria A1 i que, a sobre, està investigada.
Muntan ha volgut deixar clar que, com a mínim, tothom hauria de veure que és una imprudència "contractar algú que està sent investigat i que el més normal és esperar la resolució per dur a terme la contractació". També ha apuntat que el dijous 7 de febrer hi ha concertada una altra reunió per tractar el procés de regularització de la plantilla i que, després que ho demanés l'AUP, s'ha acceptat que altres col·lectius com els sindicats seguin a la taula, per tal que la transparència sigui total en tots els sentits.
En ser preguntats sobre si aquestes acusacions acabaran en denúncia. Muntan no ha donat una resposta clara: "cadascú té la seva forma d'actuar. Nosaltres anirem fins on calgui perquè tots aquests fets no quedin impunes".
El partit alternatiu, a banda d'exigir el cessament d'aquesta persona, demana també la dimissió del regidor Moisés Rodríguez com a màxim responsable de l'Àrea de Serveis Centrals de l'Ajuntament.