L'Escola Rivo Rubeo demana al Ple que s'aturi l'abocador de Can Balasch

La directora del centre va fer la seva petició en el torn d'intervenció del públic

 

 

Al final de la sessió plenària del mes de febrer (vegeu notícia Ple), va arribar el torn de les intervencions del públic, com passa en cada edició. En aquesta ocasió, representants de la comunitat educativa de l'Escola Rivo Rubeo, presents durant tot el Ple, van demanar el torn de paraula.

 

La directora del centre educatiu, Marina Llonch, va expressar el neguit de l'escola per l'obertura de l'abocador de Can Balasch a 700 metres de l'escola i que "els alumnes no volen els impactes que suposa aquest centre de recollida de residus". Llonch també va demanar un accés segur a l'escola, "seguretat i salubritat per aprendre i créixer" i va anunciar que seguirien mobilitzant-se i explicant a la comunitat educativa els perills d'aquest abocador. 

 

Una altra representant del centre va mostrar la seva sorpresa amb algunes de les mocions presentades al Ple. "Es demana recuperar una zona verda que toca a Sant Cugat (en referència al projecte del camp de golf) i malmetre una altra que toca a Castellbisbal. Perquè no s'han recollit signatures amb Change.org també per l'aturada de l'abocador?"

 

L'alcaldessa de la ciutat, Ana Maria Martínez, va convidar els i les representants del Rivo Rubeo a participar de la Mesa d'Abocadors i va recordar que "no perdem de vista que hi ha una sentència judicial i que no podem fer res que vagi en contra d'aquesta sentència".