El mandat 2019-2023 es dona per acabat en un últim Ple de comiat

Aquest 15 de juny s'ha celebrat un Ple extraordinari que ha posat el punt final al mandat amb l'adéu d'alguns regidors

Aquest dijous s'ha donat per finalitzat oficialment el mandat 2019-2023. El ple extraordinari del 15 de juny ha significat el comiat d'11 regidors que no repetiran en aquesta nova etapa, però no serà fins aquest dissabte 17 de juny, que es constituirà oficialment el nou Ajuntament. Aquell dia a la Biblioteca Municipal, els 25 regidors faran la presa de possessió dels càrrecs i, si no hi ha cap sorpresa, Ana María Martínez del PSC es postularà de nou com a alcaldessa de Rubí per tercer cop consecutiu.

En aquest ple extraordinari, únicament s'ha aprovat l'acte del ple municipal del passat 1 de juny i seguidament han començat els comiats dels regidors que no continuaran en el proper mandat. Aquests són: Mª Carmen Cebrián, Yolanda Ferrer i Miguel Ángel Romer (PSC); Sandra Casas, Robert Masalias Óscar Arnaiz (ERC); Roberto Martín, Francisco Javier López Yasmina Sánchez (C's); Elena Montesinos (ECP) i Betlem Cañizar (AUP) .

La majoria dels que marxen han volgut tenir els seus minuts d'intervenció, on tots han coincidit en agrair tant a companys de formació com a la resta de plenari per la feina feta durant aquest temps. També s'ha remarcat la necessitat de continuar treballant per la ciutat i en mantenir aquest to cordial entre tots durant els quatre anys vinents. En general, també s'ha reconegut la tasca dels treballadors públics i de les entitats.

Moment de comiats

Betlem Cañizar ha iniciat aquest ronda de comiats, i és que ella no repeteix al càrrec tot i que la força política a la qual pertany, AUP, va augmentar els vots a les últimes eleccions i han passat d'un a dos regidors. Cañizar ha volgut recordar que ha sigut un "mandat convuls" marcat per la pandèmia, però que així i tot se sent "orgullosa per haver incidit al màxim en la política fent moltes propostes i intervencions". També ha afegit que "m'ha tocat ser regidora en solitari i he rebut suport i cops de mà de partits molt diferents i això s'ha d'agrair".

Roberto Martín ha estat el segon dels que marxa en agafar la paraula. Recordem que a les eleccions del 28 de maig, Ciutadans va perdre la representació al ple i, per tant, tant ell com els regidors Francisco Javier López i Yasmina Sánchez que l'han acompanyat durant els últims quatre anys, tornen a la seva vida fora de l'Ajuntament.

Com Cañizar, el regidor de C's també ha volgut recordar que ha sigut un mandat complicat marcat per la pandèmia i que "ens hem hagut de reinventar i canviar la forma de comunicar-nos". Martín ha instat a la pròxima corporació municipal que "executi d'una vegada projectes essencials per al desenvolupament econòmic i social de la ciutat", com pisos de protecció oficial per a joves, més places per a les residències de gent gran o una millor oferta formativa, entre d'altres.

Elena Montesinos d'En Comú Podem, partit que va passar de 3 regidors a 1 el passat mes de maig, ha agraït tota l'ajuda rebuda per part del personal de l'Ajuntament durant aquest temps i ha valorat el seu pas pel consistori com una "etapa plena d'aprenentatge, emocions i trobades" i fa un balanç positiu d'aquest període.

Sandra Casas, d'ERC, formació que ha passat de 7 regidors a 5, ha sigut la següent en acomiadar-se del seu càrrec públic. A més d'agrair als companys de plens, ha destacat "la gran feina dels comerços i els comerciants de la nostra ciutat", els que ha definit com una peça indispensable de la ciutat. Amb l'entrada de VOX i PP a l'Ajuntament, l'exregidora ha recalcat que "el repte significatiu que recau ara sobre aquest plenari és significatiu. Això requereix que els nostres líders continuïn defensant els valors que han guiat les nostres polítiques progressistes".

Robert Rosalias i Òscar Arnaiz, ambdós d'ERC, han volgut agrair també a companys, a treballadors del consistori i en general a tota la ciutadania de Rubí per l'oportunitat que ha tingut aquests anys de formar-ne part. Arnaiz ha destacat la importància de què tot el que es faci sigui transparent i sigui fiscalitzat per l'oposició i la ciutadania.

Yolanda Ferrer i Mª Carmen Cebrián, del PSC, que ha passat de 10 a 9 regidors, han volgut agrair a Ana María Martínez haver format part del seu equip i han destacat la col·laboració entre el seu grup municipal i En Comú Podem, ja que han treballat "d'una forma transversal, colze a colze". Ferrer també ha parlat del que han aconseguit aquest mandat i la feina feta, com l'oficina de drets energètics, el pla d'inclusió, el pla d'igualtat o alguns passos de vianants accessibles, entre d'altres.

Ana María Martínez del PSC, Toni García de Veïns per Rubí, Andrés Medrano d'ECP i Xavier Corbera d'ERC, tot i que continuaran al capdavant de les seves formacions durant el mandat 2023-2027, també han volgut intervenir i ha seguit el mateix fil que la resta d'intervencions del plenari amb els agraïments. Des de comuns i socialistes han valorat positivament els últims quatre anys en coalició, tot i que Medrano ha volgut matissar que "sempre es podria haver fet més". Martínez ha afegit que "tant de bo els que ens quedem aconseguim mantenir aquest to cordial, perquè el necessitarem".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.