Marina Dolset, candidata de l'AUP a les pròximes eleccions municipals

La formació ha destacat que la seva principal preocupació de cara a les eleccions 2023 és l'empobriment de la població

Aquest dissabte l'Alternativa d'Unitat Popular ha fet pública la seva llista electoral per a les eleccions municipals de 2023. Al capdamunt es troba la Marina Dolset, seguida de l'Esther Gómez, el Martín Pretel, el Pablo López i el Jordi Simó.


Durant aquesta jornada la candidata ha mencionat que el tema que més els preocupa ara mateix i que tenen sobre la taula és l'empobriment de la població degut a la pandèmia i l'actual inflació a conseqüència d'aquesta. També ha comentat que els amoïna la reacció que pot tenir l'extrema dreta davant d'aquesta situació. "Ens preocupa que l'extrema dreta utilitzi això per anar en contra de la població", ha declarat Dolset.


Roger Cuartielles i Lluïsa Aguilera, els conductors de l'acte, han destacat que L'AUP té un compromís amb les causes socials total, i que entre els seus objectius pel nostre municipi es troben: millorar i preservar l'entorn i el verd urbà, lluitar perquè no es creïn més abocadors ni línies d'alta tensió, garantir l'accés a la cultura a l'educació i l'esport de manera gratuïta i universal, defensar els drets LGBT i promoure el comerç local.


Martín Pretel ha manifestat que la diferència entre ells i els partits tradicionals és que ells estan "molt arrelats al moviment obrer", que aquests són els seus valors i que la seva lluita és social i "lligada a la gent treballadora".


Des de la formació han remarcat que una de les seves característiques és que cada 4 anys canvien de candidat perquè no creuen que la política s'hagi de professionalitzar, ja que pot conduir a dinàmiques "perverses" i que no perceben la política com a una professió sinó com a un servei a la ciutadania. "Apostem per fer activisme dins la institució", ha declarat Betlem Cañizar, l'actual portaveu del partit al consistori.


l'Alternativa d'Unitat Popular ha comunicat que el gran atractiu del seu partit és l'assemblearisme. "Els temes que ens preocupen i com els resolem els fem en col·lectiu", ha dit Dolset. La candidata també ha reconegut que "no faran una llista de promeses que no compliran", i demana a la gent que s'impliqui en els temes que els afecten.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.