Membres de la comunitat popular de Rubí protesten contra la pobresa energètica

Una desena de membres de la CUP, Arran i Alternativa d’Unitat Popular han repartit fullets per "denunciar la despesa nadalenca de l’Ajuntament"

La concentració prevista aquest dilluns 23 a les 18.00 h sota el nom Contra la pobresa energètica, sortim al carrer!, s’ha convertit a última hora en un repartiment de fullets per la mateixa raó al voltant del túnel de llum.

Diversos membres d’organitzacions populars com la CUP, Arran i Alternativa d’Unitat Popular de Rubí s’han concentrat entre la plaça Dr. Guardiet i el carrer Maximí Fornés per tal de repartir fullets per informar els rubinencs sobre les conseqüències energètiques de la decoració nadalenca repartida per la ciutat. Dos participants de la comitiva han denunciat davant dels mitjans concentrats "la quantitat de diners públics que es gasta l'Ajuntament de Rubí en la decoració de Nadal". 

"No pot ser que un municipi com Rubí gasti quasi 400.000 euros en llums de Nadal mentre les necessitats bàsiques de molts ciutadans com l'habitatge o la sanitat no estan cobertes", han afirmat. Aquests membres, que han preferit mantenir l’anonimat, atribueixen la despesa nadalenca a una neteja d’imatge de l’Ajuntament. «Tots aquests diners es podrien invertir en gent que no pot pagar-se la calefacció o en casals per a joves en lloc de voler donar aquesta imatge de felicitat, llum i bona vida», han conclòs.

La concentració s'ha produït amb total normalitat i el túnel de llum segueix concorregut a falta de poc més de 24 hores pel dia de Nadal.