Milers de peticions per no rebre propaganda electoral

Més de 100.000 de persones es donen de baixa en el cens electoral per no rebre propaganda de partits polítics

L’anunci de noves eleccions ha caigut com un gerro d’aigua freda en una part de la població, que no vol tornar a veure la bústia plena de sobres amb propaganda electoral dels diferents partits polítics. I més si hi ha diversos membres d’una mateixa família en edat de votar.

Per aquest motiu, segons informacions de La Vanguardia, més de 100.000 persones han decidit donar-se de baixa del cens electoral de l’Institut Nacional d’Estadística des de que es van anunciar noves eleccions generals per al 10 de novembre. Això ha provocat que els servidors es col·lapsin i que durant el dia d’avui molts ciutadans no hagin pogut fer la gestió a través de la web de l’INE.

Com donar-se de baixa del cens electoral?

És tan senzill com entrar a la web oficial de l’INE (recomanen fer-ho a través del navegador Explorer) i accedir a través del certificat digital o, en cas de no tenir-lo, la Cl@ve.

Un cop hem accedit amb algun d’aquests dos mètodes, podrem veure les nostres dades personals reflectides en pantalla. Només cal polsar a ‘Situació actual en còpies de partits polítics’ l’opció: EXCLÓS.

Petició a change.org perquè els diputats renunciïn a la indemnització

La plataforma ciutadana change.org també ha aconseguit en pocs dies a arribar a prop de les 400.000 mil signatures que demanen, sota el lema ‘Si no curráis, no cobráis’, que els 350 diputats del Congrés renunciïn a la indemnització que els hi pertocaria durant el temps de negociacions electorals, equivalent al salari de dos mesos,  que finalment ha acabat en noves eleccions.