Els municipis de l'Arc Metropolità reclamen que es faci la Ronda Nord entre Sabadell i Terrassa

Els ajuntaments de l'Arc, entre els quals està Rubí, també demanen una millora del finançament local

Els ajuntaments que configuren l'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità, entre els quals es troba Rubí, reclamen a la Generalitat que faci realitat la connexió entre Sabadell i Terrassa a través de la Ronda Nord. 

El passat 10 de juny, el ministeri de Transports i els dos ajuntaments, conjuntament amb el de Castellar, van escenificar l'acord al qual la Generalitat s'hi havia de sumar, però d'on s'hi va despenjar a darrera hora. Els municipis defensen la unitat del territori per fer possible una via que pagaria el govern espanyol, transferint els diners a la Generalitat a través de la disposició addicional tercera de l'Estatut.

En la trobada celebrada aquest dimecres a l'Ajuntament de Terrassa, els municipis han acordat una declaració en què es reclama al Govern que escolti la petició del territori i que desenvolupi una via que té el consens del territori per garantir un moviment òptim entre els tres municipis que uniria. 

Entre les millores que suposaria la posada en marxa de la via hi figura l'accés directe de la carretera B-124, que connecta Sabadell i Castellar, amb l'autopista C-58, fet que alliberaria el trànsit d'uns 30.000 vehicles que cada dia circulen per la Gran Via sabadellenca només per adreçar-se a Castellar. Un altre dels avantatges seria la capacitat de desenvolupament industrial a les tres ciutats, donat que els camions podrien circular de manera més àgil i viable sense haver de crear grans trames urbanes.

Menys ingressos als ajuntaments des de la reforma de l'impost de la plusvàlua

La reunió també ha servit per posar sobre la taula la necessitat dels municipis perquè es millori el finançament local, després d'un increment de la despesa en els salaris dels treballadors i dels preus de contractació d'empreses que els presten serveis. 

En aquest sentit, els edils dels municipis han aprovat una resolució on recorden que el finançament municipal és una assignatura pendent des de fa dècades i que la situació és encara més urgent des de la reforma de l’impost de la plusvàlua, que ha comportat una notable reducció dels ingressos.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.