El Parlament es compromet amb la reivindicació d'una segona estació de FGC a Rubí

La cambra instarà al Govern de la Generalitat a iniciar, durant l'any 2024, els tràmits per la construcció d'una segona estació de FGC a Rubí

Aquest dimecres 26 d'abril, la comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha aprovat unànimement instar al Govern de la Generalitat de Catalunya a començar els tràmits per la construcció d'una segona estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Rubí, a La Llana, durant el 2024. L’acord també insta a reservar la partida econòmica corresponent en el pressupost català de l’any vinent.

Es tracta d'una proposta impulsada pels grups del Partit dels Socialistes de Catalunya i En Comú Podem (ECP) que, a instàncies de les agrupacions rubinenques, havien entrat una proposta de resolució sobre la demanda històrica d'una segona estació a la ciutat.

L'Ajuntament de Rubí i l'entitat Fem Vallès van formalitzar el mes de setembre la Declaració de Can Serra que insta la Generalitat de Catalunya a construir una segona estació de FGC al polígon de La Llana. El text compta amb el suport de totes les forces polítiques del Ple de l'Ajuntament de Rubí i d'una àmplia representació del teixit econòmic i social de Rubí i de la comarca.

L'estació de La Llana s'ubicaria al carrer del Castell, a 1,8 km de l'estació actual, i donaria servei a l'àmbit nord i nord-oest del municipi. La demanda prevista de l'estació de La Llana és de 4.100 persones per dia feiner.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.