El Parlament insta el Govern a remodelar els jutjats de Rubí

Els jutjats de la ciutat, juntament amb el de Martorell o Sabadell, és un dels que estan en pitjor estat

El Parlament de Catalunya ha instat aquest dijous el Govern a fer noves instal·lacions, remodelacions i realitzar tasques de manteniment "necessàries", de manera progressiva, per a tots els jutjats per preservar la intimitat i la dignitat de les víctimes de violència masclista.

La iniciativa parlamentària del PSC, aprovada amb els vots en contra de Vox, l'abstenció de Cs i el vot afirmatiu de la resta, aposta perquè aquesta remodelació es faci primer als jutjats de Rubí, Martorell, Sabadell per estar en pitjor estat. Es demana establir espais separats, segurs i còmodes per a les dones víctimes de violència masclista, pels fills i referents on es pugui esperar sense haver-se de creuar amb el seu agressor.

S'ha aprovat convidat el Govern a sol·licitar un informe a fiscalia per saber la xifra de quantes condemnes s'han suspès la pena privativa de llibertat i quantes polseres per als maltractadors s'han concedit en els darrers dos anys.

Espais d'espera dignes per a dones maltractades

També s'ha demanat que es garanteixi que l'espera d'una dona maltractada es faci en espais dignes a les comissàries i que inclús pugui tenir contacte amb l'advocat d'ofici a través de mitjans telemàtics per agilitzar-ho. També de facilitar un espai de traducció a les dependències policialsi que, tant les dones víctimes de violència masclista com les seves filles, tinguin un tractament físic i psicològic al llarg del temps.

A principis de 2020, el plens municipals de les ciutats d'Esplugues i el Prat de Llobregat, que precisament havien registrat les tres últimes víctimes per violència masclista a Catalunya, havien rebutjat la proposta del TSJC de centralitzar els jutjats de violència sobre la dona en un únic municipi per comarca i eliminar els que ara existeixen en diverses localitats de tot Catalunya, com el de Rubí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.