La Plataforma 1 d'Octubre de Rubí commemorarà el sisè aniversari del referèndum

L'acte de la vespra de diumenge consistirà en una marxa de torxes que sortirà de la plaça del Mercat

La Plataforma 1 d'Octubre de Rubí commemorarà el sisè aniversari del referèndum d'independència aquest dissabte 30 de setembre a les 20:30h a la plaça del Mercat Municipal. L'associació està integrada per entitats i partits de la ciutat, que són l'ANC, el Consell de la República, els CDRs, Òmnium Cultural, Esquerra Republicana de Catalunya, Junts, la CUP i Alternativa Ciutadana de Rubí.

L'acte de la vespra de diumenge, consistirà en una marxa de torxes que sortirà de la plaça del Mercat, a la cantonada amb el carrer Magí Ramentol, i baixaran pel carrer Sant Cugat, seguit de l'avinguda Barcelona, i aniran fins a la plaça de la Nova Estació, la qual les plataformes independentistes de la ciutat l'han batejada com a plaça 1 d'octubre. Estaran els quatre partits i les quatre entitats, llegirà el manifest una persona reconeguda del municipi, que encara no poden fer públic el seu nom. N'hi haurà la col·locació d'una nova placa per a commemorar el referèndum i es farà un seguit d'esdeveniments unitaris i consens amb totes les persones que conformen la plataforma.

El portaveu de la plataforma, Martí Pujol, afirma que "malgrat que en l'àmbit nacional hi ha diferències entre partits per qüestions tàctiques o estratègiques, a Rubí sempre hem considerat que l'esforç que es va fer l'1 d'octubre i tota la lluita que s'ha fet aquests darrers anys, calia aquesta unitat d'entitats i partits". A més, recorda que tots aquests anys s'ha fet un acte per a homenatjar el que va passar aquell dia de 2017, pel que considera que "va ser una cosa inèdita a Europa, que ciutadans, institucions i Parlament, s'organitzessin malgrat l'oposició d'un Estat i els seus serveis d'intel·ligència."

Pujol s'emociona en recordar el que va passar aquella nit i el que va viure com a participant dels fets. "La nit de l'1 d'octubre, després d'estar tota la nit als col·legis, ens vam retrobar en aquesta plaça amb la gent que arribava amb les urnes i vam fer el recompte dels vots. Estava ple de gent". A més, reafirma que l'esdeveniment serà com altres anys i serà una reedició del que s'ha estat fent fins ara.

Davant de les preguntes de la possible investidura de Pedro Sánchez, amb el suport dels partits independentistes, ha afirmat que el seu objectiu és no oblidar el que va passar fa sis anys i prefereix no entrar en les estratègies dels partits. No obstant això, reconeix que això pot generar "una certa efervescència" i, per tant, podria propiciar una participació més àmplia.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.