El Ple d'Abril aprova una declaració per demanar més recursos pel Parc de Bombers

L'elevat risc d'incendi a causa de la sequera també ha estat al centre del debat durant el Ple

El Ple municipal de Rubí corresponent al mes d'abril ha aprovat una declaració institucional, consensuada per tots els grups municipals, que insta el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya a garantir tots els recursos humans i materials al Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal. El text demana que es doti, es repari i es mantingui el material necessari per donar un bon servei i per fer-ho en condicions de seguretat per als bombers i les persones que reben l'auxili.

La declaració aprovada fa èmfasi en les reivindicacions històriques del cos de Bombers que fa anys que reclamen millores en els serveis i un augment dels recursos amb els que poder abastir totes les emergències que puguin sortir.

El parc de Rubí realitza actualment més de 2.000 serveis anuals, que inclouen els generalistes d'extinció d'incendis però també ajuda en accidents de trànsit o rescats. A més, és especialista en atenció d'emergències radiològiques, nuclears, biològiques i químiques. Tot i així, els bombers insisteixen en que no és suficient per donar un servei òptim a la població.

Relacionat amb el risc d'incendi, durant el Ple s'ha aprovat una declaració d'emergència per situació de greu perill d'incendis, per tant, s'han avançat les actuacions urgents de neteja de vegetació a les franges perimetrals de les urbanitzacions.

Aquestes actuacions, que ja estan en marxa, consten de 3 equips de 13 persones que estan actuant de manera simultània a totes les urbanitzacions en més de 70 hectàrees, prioritzant les franges que toquen habitatges. En aquest sentit, el regidor Andrés Medrano ha destacat la necessitat d'avançar aquestes actuacions de neteja. "Avui 27 d'abril fa una calor pròpia de l'estiu, portem molts mesos de sequera i la situació als boscos és extrema".

Aprovacions definitives

El Ple ha aprovat de manera definitiva algunes qüestions que ja hi havien passat per a la seva aprovació inicial. Ha estat el cas del reglament de la Bústia Ètica, el Projecte bàsic i d'execució d'adequació de la Deixalleria Municipal de Cova Solera, que suposarà la construcció d'un nou edifici, i la construcció del nou refugi per a gats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.