El Ple de setembre ve carregat de modificacions pressupostàries i quatre mocions de l'oposició

La sessió se celebrarà el 28 de setembre de 2023 a les 17h

El 28 de setembre de 2023 a les 17h, se celebra el Ple Municipal corresponent al primer mes de la tardor, que segons la preacta de la sessió, ve carregat de modificacions pressupostàries i quatre mocions de l'oposició.

La part resolutiva, que compta amb els punts que porta al Ple el govern municipal, té 14 propostes. En aquesta es debatran i aprovaran diverses mesures, entre elles, donar compte als grups municipals de la morositat i del PMP del primer i segon trimestre de 2023. A més, l'Ajuntament també donarà a conèixer l'estat de l'execució pressupostària dels primers sis mesos de l'any de 2023.

Per altra banda, es començarà a tramitar un dels aspectes més importants del nou mandat socialista, que és aprovar les línies fonamentals dels pressupostos per a l'exercici de 2024 segons annexos, les quals serviran de base per a l'elaboració del pressupost de l'any vinent.

També es tractaran temes més polèmics, com els problemes relatius a l'aparcament situat al carrer Edison, inclòs dins l'àmbit del pla parcial de Ca n'Alzamora, en el denominat Parc de la Natura. El govern sol·licita incoatar un procediment per danys i perjudicis derivat del concurs de creditors iniciat per l'empresa gestora fins aquest any, que ascendeix a la quantitat de 383.815,16€.

El Ple també ve carregat de modificacions pressupostàries. Una d'elles, mitjançant la proposta de l'Àrea de Projecció de la Ciutat, Cultura i Esports, el Servei de Projecció, sol·licita incrementar la quantitat del pressupost per a la subvenció de l'activitat proposada en la cloenda del Projecte BRACE al CE Fútbol Can Mir. Aquesta activitat, feta el juliol de 2023, té com a objectiu integrar als joves a la societat a través de l'esport. L'aplicació que vol fer l'Ajuntament és incrementar aquesta quantitat en 1.500€, que sortirien de la partida d'estudis i treballs tècnics.

Una altra modificació és la de la necessitat de poder afrontar l'increment de la despesa produïda per la prestació del servei de recaptació de multes. Aquesta prestació es xifra que sigui de 123.351,97€, ingressos que sortirien dels interessos de préstecs a llarg termini.

Els últims punts de la part resolutiva, conclouen amb la possible aprovació definitiva del projecte bàsic i d'execució d'adequació parcial de la Masia de Can Sant Joan per a la implantació d'horts urbans. El pressupost per a aquesta iniciativa és de 397.996,35€. Finalment, l'Ajuntament portarà desestimar el recurs de reposició presentat contra l'acord d'aprovació provisional de la modificació puntual del pla parcial del sector V, "Les valls de Sant Muç", al carrer Pins i Oliveres.

 

Quatre mocions de l'oposició

A la part de control, els grups municipals proposaran quatre mocions amb l'objectiu que s'aprovin i millorar la ciutat. El partit local, Veïns per Rubí, portaran dos punts a la sessió. Una d'elles és acordar pacificació de tota l'avinguda de l'Estatut i l'altre, és la que van anunciar aquesta setmana sobre la intenció d'iniciar una prova pilot de detecció i seguiment de plagues de paneroles.

Per altra banda, En Comú Podem demanarà que es desenvolupi l'estratègia del Pla Nacional del Llibre i la Lectura, amb l'objectiu de millorar el nivell i comprensió lectora dels infants i joves i, elaborar el Pla Local de Foment de la Lectura abans del setembre de l'any vinent.

L'Alternativa d'Unitat Popular, proposarà al Ple la creació d'un viver d'arbrat municipal i públic.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.